UVODNA rudnik radomlje frantar zabret Igor Kupljenik Svet24.si

Razkošje slovenskih milijonarjev na 920 ...

lev Svet24.si

Popoln vodič po znamenju leva in njegovo vladanje...

schellenburg Necenzurirano

Kdo je plačal 8 tisoč evrov za kvadrat v ...

iztok seljak Saso Radej Reporter.si

»Do konca sprijeno!« Nemoralni slovenski ...

tadej pogacar urska zigart 24 pm Ekipa24.si

Tadej Pogačar spet vrhunsko, a zdaj z besedami! ...

Slash Revija Stop

Slash - doživel nepopisno tragedijo

tadej pogacar tour pm Ekipa24.si

Premalo? Ravno prav? Koliko je na Touru zaslužil ...

STA
STA
0 15.06.2024 17:23:43

Naveza Osterman/Medved na EP na mirnih vodah do srebrne kolajne

alesfevzer.com
Slovenski kajakašici Anja Osterman in Mia Medved sta na evropskem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v madžarskem Szegedu na 200 m med dvojicami osvojili srebrno kolajno. Boljši sta bili le Madžarki Blanka Kiss in Anna Lucz. V finalu na 200 m je med posamezniki nastopil tudi Anže Urankar in zasedel šesto mesto.

Enaintridesetletna Osterman in šest let mlajša Medved sta si finale zagotovili v petkovih predtekmovanjih, ko sta bili v svoji skupini drugi.

Tudi danes sta morali po tesnem boju premoč priznati le eni dvojici, Madžarkama Kiss in Lucz, ki sta bili vsega 0,143 sekunde hitrejši. Do brona sta prišli Poljakinji Katarzyna Kolodziejczyk in Sandra Ostrowska (+0,600).

Osterman je pred tremi leti sicer postala evropska prvakinja v tej disciplini skupaj s Špelo Ponomarenko Janić. Medved pa je dobitnica bronaste kolajne na prvenstvu za mlajše člane in članice pred dvema letoma.


Anže Urankar je v finalu posameznikov na 200 m zasedel šesto mesto. Slavil je Ukrajinec Oleksandr Zajcev s časom 35,407. Drugi je bil Poljak Jakub Stepun, tretji pa Gruzijec Badri Kavelašvili. Prvo trojico je sicer ločilo le 34 tisočink sekunde.

Urankar, sicer aktualni svetovni in evropski prvak v sprintu na divjih vodah, se je v finalu dobro kosal s tekmeci in zaostal 0,444 sekunde.

V petek je bila Špela Ponomarenko Janić med posameznicami na 200 m četrta, kolajno je zgrešila za vsega 27 tisočink sekunde. V finalu sta nastopila tudi Urankar in Rok Šmit, ki sta bila v kajakaškem dvojcu na 200 m sedma.

V nedeljo ob 11.19 bosta v finalu na 500 m med kajakaškimi dvojci še enkrat nastopili Osterman in Medved. Za konec bosta na vrsti še najdaljši preizkušnji na 5000 m, pri ženskah bo nastopila Anja Šteblaj (15.08), pri moških pa Jošt Zakrajšek (15.45).

Značke: kajak kanu, ep

Članki iz rubrike