Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 02.06.2023 19:10:34

Janja Garnbret na vrh kvalifikacij

ALESFEVZER.COM
Štirje Slovenci Janja Garnbret, Julija Kruder, Katja Debevec in Jernej Kruder so bili uspešni v kvalifikacijah tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini balvani v Pragi. Za slovenski dosežek dneva je poskrbela Garnbret, ki je prvi nastop v balvanih po poškodbi palca na levi nogi končala na prvem mestu razpredelnice.

Olimpijska šampionka iz Slovenije je v kvalifikacijah tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini balvani v Pragi rešila pet balvanskih problemov od petih ter se že po prvem krogu zavihtela na vrh razpredelnice.

Garnbret je zaradi poškodbe izpustila uvodne tri tekme sezone svetovnega pokala v balvanskem plezanju na Japonskem, v Južni Koreji in v ZDA. Zaradi uspešne rehabilitacije sta s trenerjem Romanom Krajnikom vrnitev v tekmovalno karavano načrtovala na Češkem, kar se je za zdaj izkazalo za pravilno odločitev.

Garnbret je namreč v kvalifikacijah znova pokazala tisto staro formo, ki jo je krasila pred poškodbo. Štiri od pet balvanov je premagala od prvega do zadnjega oprimka v enem poskusu, le za tretjega je za vrh balvana potrebovala pet poskusov. Gre za dosežek, s katerim se je zanesljivo uvrstila v nedeljski ženski polfinale najboljše dvajseterice.

Od Slovenk sta se v nedeljski ženski polfinale uvrstili še Julija Kruder s 15. dosežkom in Katja Debevec, ki je polfinale ujela z 19. mestom.

Že pred tem je bil v moških kvalifikacijah uspešen Jernej Kruder, ki je napredoval s 17. dosežkom kvalifikacij.

Gregor Vezonik je na 21. mestu ostal pred vrati polfinala, v kvalifikacijah sta svoja nastopa končala tudi Zan Lovenjak Sudar (37.) in Anže Peharc (41.). Lucija Tarkuš je tekmovanje končala na 35. mestu, Lučka Rakovec pa je bila 41.

Sobota bo v znamenju polfinalnih in finalnih odločitev v moški konkurenci, v nedeljo pa bo po polfinalu sledil še ženski finale, kamor se bo uvrstilo najboljših šest.

Članki iz rubrike