policija Svet24.si

Komandir med epidemijo v službi praznoval ...

zmrzal, slana, hlad, mraz, listje, gozdna pot Svet24.si

Na zadnji dan meteorološke jeseni zimske ...

profimedia-0363415113 Svet24.si

Umrla igralka Arlene Dahl

zan jansa trstenjakova sds pl Reporter.si

Družinsko podjetje Janeza Janše: sin Žan ...

rok snežič Necenzurirano

Policija, KPK & Co., se boste lotili Snežiča in ...

1 Diana Charles Odkrito.si

Kdo je VARAL prvi? Vsi so bili prepričani, da ON,...

doncic dallas 1 Ekipa24.si

Joj, kako boli! Neverjetno, kaj se dogaja Dallasu,...

STA
STA
0 21.11.2014 00:38:52

Maze, Prevc in NK Maribor blagovne znamke leta

Nikola Miljković
Tina Maze, Peter Prevc in NK Maribor so po izboru širše javnosti športne blagovne znamke leta 2014 v Sloveniji.

Nagrajence so razglasili na slovesni večerji konference Sporto o marketingu in sponzorstvih v športu, ki danes in jutri poteka v Portorožu.

V sodelovanju z Mediano, inštitutom za raziskovanje trga in medijev, že od leta 2006 organizatorji Sporto konference raziskujejo, katere športnice, športniki in športni klubi so v posameznem letu znamke z največjo vrednostjo v očeh javnosti. Letos so drugič zapored javnomnenjsko raziskavo izvedli ne le v Sloveniji, ampak tudi na Hrvaškem in v Srbiji. Nagrada gre v roke tistim, ki so v očeh javnosti najbolj priljubljeni, prepoznani ter trženjsko in nasploh uspešni.

"Hvala za ponovni izbor, za novo zmago, tega sem več kot vesela. Zmage so vedno sladke in kaj si želimo drugega kot to. Mi smo trenutno v Združenih državah Amerike, od koder vas lepo pozdravljam. Nazdravite še zame, jaz grem pa na sneg," je ob že peti nagradi za blagovno znamko leta iz ZDA sporočila slovenska smučarska zvezdnica.

Medtem pa je Prevc prvič prejel tovrstno priznanje. "Najlepša hvala za podelitev nagrade. Zelo sem presenečen in počaščen, da sem to nagrado prejel med takšnimi asi, kot so Goran Dragić, Robert Kranjec, Anže Kopitar ... Po pravici povedano, nisem vedel, da sem tako uspešen na vseh področjih. Ker tu ne gre le za uspehe, ki jih dosegam na področju športa, temveč tudi za uspehe, ki jih žanjem tudi že malo na poslovni strani. Veseli me, da so tudi drugi prepoznali, da se trudim nuditi celostno podobo športnika," je dejal skakalni šampion, ki je že na prizorišču uvodnih tekem sezone v Klingenthalu.

peter prevc1
Arsen Perić

Na področju Hrvaške so nagrade prejeli teniški igralec Marin Čilić, atletinja Sandra Perković ter med športnimi klubi KHL Medveščak, v Srbiji pa teniška igralca Ana Ivanović in Novak Đoković ter košarkarski klub Partizan.

Društvo za marketing Slovenije pa je tretje leto zapored podelilo nagrade Sporto. Mednarodna žirija je med 33 projekti nagradila najboljše v štirih kategorijah.

"Z velikim veseljem ugotavljamo, da je kakovost projektov, ki se prijavljajo na tekmovanje za Sporto Awards, vsako leto višja. Podelitev nagrad je edinstvena priložnost za razvoj področja marketinga v športu v celotni regiji, zato so nagrade pomembne ne le za sponzorje, klube, zveze, športne institucije in športnike, temveč tudi za širše marketinško okolje in akterje," je dejala predsednica žirije Maja Makovec Brenčič.

NOG-MACCABI-MB 1373 DW
Drago Wernig - TAKA

Športno bogato olimpijsko leto so za marketinške dejavnosti najbolje izkoristili projekt #slochi, ki ga je prijavil Olimpijski komite Slovenije in je zmagal v kategoriji najboljšega digitalnega komuniciranja, zmagovalec v kategoriji najboljše športno - medijsko partnerstvo je 19. Ljubljanski maraton ter Planet siol.net, zmagovalec v kategoriji najboljše komuniciranje športnih subjektov je še en projekt projekt OKS, Sochi 2014, ki je navdušil s celovito kampanjo, z integracijo sponzorjev v vse trženjske dejavnosti, enotno platformo za sponzorje in inovativnim merchandisingom, v kategoriji najboljše športno sponzorstvo pa je zmagovalec projekt Predani korakom, ki ga je prijavila Zavarovalnica Tilia.

Žirija je podelila tudi posebno nagrado, ki jo je za razvoj nove znamke, pogumen izbor manj prepoznavne športne discipline, to je ženskega kolesarstva, in celovitost projekta prejela Ekipa BTC City Ljubljana.

Članki iz rubrike