Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ou
ou
1 21.10.2021 14:08:54

Ni za OBČUTLJIVE: Talibani obglavili mlado odbojkarico in objavili FOTOGRAFIJO! (foto)

Iz Afganistana beži vse več športnikov in športnic.

Afganistan je zapustila nova skupina športnikov. Kot je potrdila Mednarodna nogometna zveza Fifa, je v sredo proti Katarju s čarterskim letalom odletela skupina 57 športnikov, v večini otroci in ženske, poročajo agencije.

Pri Fifi so potrdili, da so pred tem imeli težka pogajanja z novo afganistansko oblastjo.

Vodstvo Fife od avgusta tesno sodeluje s Katarjem in Albanijo pri zagotavljanju pogojev za afganistanske športnike, predvsem športnice in otroke. Pri Fifi pa dodajajo, da imajo v načrtu nove evakuacije članov "športne družine".

Že prejšnji teden je državo zapustilo okrog 100 nogometašev in nogometašic. Med njimi so bili tudi reprezentanti. Močno je v evakuacijo vpeta tudi vlada v Katarju. Posebej na udaru so ženske. V prejšnjem obdobju vladavine talibanov, ki se je končala leta 2001, se ženske niso smele ukvarjati s športom.

"Pozivam vse naše prijatelje na vladni ravni, pa tudi tiste iz nogometne skupnosti, naj tem osebam pomagajo pri pridobivanju vizumov in dovoljenj za bivanje, da bodo v varnem okolju lahko začele novo življenje," pa poziva predsednik Fife Gianni Infantino.

Svet je pretresla tudi fotografija, ki je v javnost prišla v teh dneh. Že na začetku meseca so talibani obglavili mlado afganistansko odbojkarico, ker se je ukvarjala s športom, pri tem pa ni spoštovala strogih pravil, ki med drugim narekujejo tudi nošenje hidžaba brez izjem.

Mahjabin Hakimi je igrala za klub iz Kabula, eden od njenih trenerjev pa je razkril, da je njena družina za ta grozovit umor vedela že od samega začetka, a je zaradi groženj molčala.

afganistan

Značke: afganistan, odbojka

Članki iz rubrike