900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
1 16.01.2022 15:42:00

NAMERNO SEM SE OKUŽIL, da se ne bi cepil! Zvezdnikovo priznanje UDARILO Z VSO SILO - tu so podrobnosti

Profimedia
Velika afera v italijanskem športu.

Veliki motociklistični zvezdnik, nekdanji italijanski dirkač elitnega razreda Marco Melandri je v zelo odmevnem intervjuju podprl Novaka Đokovića in gibanje proti cepljenju, ob tem pa šel še nekaj korakov dlje. "Za življenje in delo potrebujem covid potrdilo, vendar pa se zanj nisem pripravljen cepiti pod nobenimi pogoji. Zato sem se odločil, da se namerno okužim in vsaj za nekaj mesecev rešim ta problem ter upam, da se bodo stvari nato spremenile," je dejal. 

"Pri čemer sploh ni bilo enostavno. Posluša, kako hitro in zlahka se nekateri okužijo, meni pa nikakor ni uspelo in sem se moral pošteno potruditi, da sem dočakal pozitiven test. Ko mi je končno uspelo, pa sem dobil, kar sem želel imeti. Ker cepljenje zame res ne pride v poštev, zato tudi razumem in podpiram vse, kar počne Đoković," je še dejal in sprožil pravi športni, a tudi politični vihar pri naših zahodnih sosedih. Oziroma še več od tega. 

Mnogi italijanski odločevalci so napovedali preiskavo in tudi kazenski pregon, na kar se je Melandri odzval nekoliko prestrašeno. Tudi z besedami, da so bile njegove izjave vzete iz konteksta in da se je šalil. A omenjeni intervju je tako obsežen in tako resen, da koraka nazaj ne sprejme in mu ne verjame nihče. 38-letnik bo moral vztrajati pri prvotnih trditvah in jih tudi zagovarjati.  

Članki iz rubrike