stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

(dp)
(dp)
0 31.01.2024 16:21:29

Nov spektakel v Ivančni Gorici

psno
Ta vikend se na sceno ponovno vračajo rokometni prvoligaši. Rokometaši Sviša iz Ivančne Gorice bodo na domačem parketu gostili zasedbo Rika iz Ribnice, ki je prvi del sezone končala na sedmem mestu z enakim točkovnim izkupičkom kot Ivančani. Obetata se polna ivanška dvorana in pravi spektakel tako na igrišču kot na tribuni.

Aprilska zmaga nad Mariborom in potrditev igranja med prvoligaško elito že 10. sezono zapored, zgodovinska točka proti Celju Pivovarni Laško ter rekord dvorane (780 gledalcev) na spektaklu proti Škofljici so le eni izmed najlepših trenutkov preteklega koledarskega leta. Četa Aleksandra Polaka je prvi del sezone s 14 točkami končala na uspešnem šestem mestu.

Moštvo se zaveda, da bo spomladanski del še kako naporen. Primarni cilj je zagotovitev obstanka, kljub temu pa je dokazalo, da se lahko enakovredno meri z vsako prvoligaško zasedbo. Izbrance Aleksandra Polaka v drugi polovici sezone od najdaljših gostovanj čaka zgolj v Celju, sledi Dobova in nato še lokalni obračuni – v prestolnici z obema mestnima rivaloma, na Škofljici in v Novem mestu.

Ekipa bo s kadrovskega vidika spomladi ostala nespremenjena. V trenažni proces se je po poškodbi vrnil Luka Klemenčič, ki bo povečal širino na desnem zunanjem položaju, potem ko ga je v zadnjih tednih jesenskega dela zgolj začasno nadomestil izkušeni domačin Klemen Sašek.

Ekipa se uspešno in intenzivno pripravlja na prvi spektakel v novem koledarskem letu 2024. V Ivančno Gorico v soboto ob 19. uri torej prihaja vedno neugoden Riko Ribnica, ki so ga rokometaši Sviša že ugnali letos, in sicer na ribniškem parketu v prvi tekmi letošnje sezone. Kot v zadnjih medsebojnih obračunih je pričakovati, da bo ivanška vrata, kot je to storil pred meseci, zaklenil Jaka Glavan, ki je Sviš okrepil iz ribniških vrst in letos več kot uspešno tvori tandem z Davidom Pekečem.

"Želimo si predvsem čim manj poškodb. Zadnji mesec smo dobro trenirali, zdaj pa je naša naloga, da to prenesemo na igrišče. Primarni cilj je obstanek v ligi, kar si moramo še zagotoviti. Verjamem, da lahko s pravo igro in borbenostjo konkuriramo vsaki ekipi," je pred začetkom drugega dela povedal trener Aleksander Polak.

"Ribnica ima zelo kakovostno in izkušeno ekipo. Zelo kakovostni so na vseh položajih, mi pa se bomo potrudili najti rešitve za njihovo igro, tako v napadu kot v obrambi. Verjamem, da bodo igralci pred domačo publiko pustili srce na igrišču, kaj pa nam bo to prineslo, bomo videli. Navijači, lepo vabljeni, da nas podprete v čim večjem številu," je dodal Polak.

Sobotni sponzor spektakla je podjetje Viceroys gradbeni inženiring d. o. o. iz Ivančne Gorice, ki se ukvarja z reševanjem maloprodajnih gradbeniških rešitev z visokimi standardi in kakovostjo. Več informacij lahko najdete na njihovi spletni strani www.viceroys.com. 

Članki iz rubrike