Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 02.03.2021 22:25:29

Celjani znova nemočni v končnici, tokrat v Kielu

alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji zaostali tekmi 12. kroga skupinskega dela evropske lige prvakov v gosteh izgubili proti nemškemu Kielu z 29:33 (15:19). Celjska ekipa bo v četrtek gostovala pri Aalborgu.

* Wunderino Arena, brez gledalcev, sodnika: Leszczynski in Piechota (oba Poljska).
* Kiel: N. Landin, Ehrig 3, Duvnjak, Sagosen 3, Reinkind 1, M. Landin 5, Sunnefeldt 1, Weinhold 2, Wiencek 4, Ekberg 5, Quenstedt, Dahmke, Zarabec 4, Voigt, Horak 1, Pekeler 4.
* Celje Pivovarna Laško: Vujović, Gaberšek, Mazej 6, Dragašević 2, Razgor 3, Marguč 2, Šarac, Grošelj 2, Poteko, Čepić 1, Kodrin 1, Horžen 1, Mlakar 4, Leban, Novak 2, Načinović 5.
* Sedemmetrovke: Kiel 4 (4), Celje Pivovarna Laško 4 (3).
* Izključitve: Kiel 2, Celje Pivovarna Laško 2 minuti.
* Rdeči karton: /.

Celjski rokometaši so danes odigrali svojo prvo od dveh tekem na severu Evrope v tem tednu. Na gostovanju proti zadnjim zmagovalcem lige prvakov iz Kiela so doživeli deseti poraz v skupini B, v četrtek pa jih čaka še gostovanje v Aalborgu na Danskem.

Slovenski prvak je v svoji skupini zasedel sedmo mesto in si je tudi izboril napredovanje v izločilne boje, njegov tekmec pa bo znan po četrtkovih tekmah zadnjega kroga. V vsakem primeru bo to drugouvrščena ekipa iz skupine A, možni tekmeci pa so Kielce, Flensburg-Handewitt ali PSG.


Celjani so v pristaniško nemško mesto po čarterskem poletu iz Ljubljane prišli na dan tekme. Obračun v Wunderino Areni v Kielu so začeli medlo in takoj zaostali za tri zadetke (1:4). V nadaljevanju so se vendarle zbrali in po delnem izidu 3:0 izenačili na 4:4, a nato znova padli v krizo in si sredi polčasa pridelali pet golov primanjkljaja (5:10).

Do konca polčasa so se borili po svojih najboljših močeh, a vseskozi gledali v hrbet tekmecev. Na polovici tekme so imeli štiri gole zaostanka (15:19), v začetku drugega polčasa pa se - tudi zavoljo bravuroznih obramb vratarja Miljana Vujovića - približali na dva gola (18:20, 19:21 in 20:22).

Izbranci Tomaža Ocvirka so do sredine drugega polčasa držali korak z 21-kratnimi nemškimi prvaki in štirikratnimi zmagovalci lige prvakov iz Kiela, kjer od leta 2017 igra tudi slovenski reprezentant Miha Zarabec. Sredi polčasa so znova malenkostno popustili, kar je mednarodno pisana nemška zasedba izkoristila in ji v 51. minuti prvič na tekmi ušla za šest golov (24:30).

Celjani so v naslednjih dveh minutah prepolovili primanjkljaj (27:30), v 55. minuti pa se približali na dva gola (29:31) in domačega trenerja Filipa Jicho prisilili, da je zahteval minuto odmora.

V prelomnih trenutkih dvoboja so imeli Celjani priložnost, da ogrozijo gostitelje, a so naredili preveč napak, v zadnjih petih minutah tekme pa sploh niso dosegli gola.

V celjski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Tadej Mazej s šestimi goli, Veron Načinović je dosegel pet zadetkov.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike