stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

sta
sta
0 13.02.2021 20:07:30

Krim s porazom končal skupinski del lige prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja so na svoji zadnji tekmi skupinskega dela lige prvakinj v ljubljanskem Tivoliju izgubile proti Vipersu Kristiansandu s 30:37 (15:16). Krimovke so v skupini A končale na sedmem mestu in bodo v osmini finala igrale proti moskovskemu CSKA.

Že pred tekmo v Tivoliju je bilo jasno, da bo ljubljanska ekipa v svoji skupini A zasedla sedmo mesto. Krimovke so tokrat na tekmi v Tivoliju, kjer so bile uradne gostiteljice Norvežanke, držale korak v prvem polčasu, v drugem pa so tekmice hitro prišle do dovolj velike prednosti za miren konec.

Krim je skupinski del končal z dvema zmagama, tremi neodločenimi izidi in devetimi porazi. Po spremenjenem sistemu tekmovanja zdaj Ljubljančanke čaka nastop v osmini finala, kjer se bodo merile z drugouvrščeno ekipo skupine B, to pa je moskovski CSKA.

Ljubljančanke so tekmo izvrstno odprle in povedle s 4:0, v 13. minuti pa so se Norvežanke priključile pri 7:7. Te so nato v 18. minuti tudi povedle in malce pozneje pobegnile za tri gole. Na srečo Krima sta hitro odgovorili Nataša Ljepoja z dvema in Samara Da Silva Vieira z enim zadetkom, Harma van Kreij pa je v 23. minuti slovensko ekipo popeljala do novega vodstva. Konec polčasa je minil v bolj ali manj izenačeni predstavi, v kateri so Skandinavke na glavni odmor nesle gol prednosti.

Uvodni trenutki drugega polčasa so bili bolj po godu Kristiansanda, ki je spet pobegnil za tri gole, v 37. minuti celo za štiri (23:19). Mrk ljubljanske zasedbe pa se je nadaljeval tudi v naslednjih minutah, kar so Norvežanke izkoristile za pobeg tudi za sedem zadetkov. To pa je bil dovolj velik kapital za dve točki ekipe s severa Evrope, ki je zasedel peto mesto v skupini ga ga v izločilnih bojih čaka Odense.

Pri Krimu je bila z enajstimi goli najboljša Matea Pletikosić, pri Kristiansandu pa Ragnhild Valle Dahl, ki je prav tako zadela enajstkrat.



Krim – Kristiansand 30:37 (15:16)

Ljubljana - Dvorana Tivoli. Brez gledalcev. Sodnici: Prastalo, Balvan (obe BiH).

Krim: Da Silva Vieira 3, Jurič, Sercien Ugolin 4, Abina, Pletikosić 11, van Kreij 2, Gjerek, Cerovak 1, Klemenčič 2, Konatar, Ljepoja 4, Dobrič, Gomilar Zickero 1, Risović, Svetik 2.

Kristiansand: Arntzen, Refsnes 5, Larsen Aune 2, Dahlum 7, Moerk, Jonassen 2, Eriksson, Sulland 1, Lunde, Andenaes 2, Dahl 11, Tomac 2, Yttereng 2, Reistad, Andersen 1, Knedlikova 2.

Sedemmetrovke: Krim 7 (6); Kristiansand 1 (0).

Izključitve: Krim 4; Kristiansand 4 minute.

Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike