Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 05.10.2017 15:36:55

Krimovke v Bukarešto bržkone brez Tjaše Stanko in Elizabeth Omoregie

Uroš Bregar
alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja so stalnica na veliki mednarodni sceni, v sezoni 2017/18 bodo že triindvajsetič zapored nastopile v evropski ligi prvakinj, ki so jo v letih 2001 in 2003 tudi osvojile. Svojo letošnjo evropsko zgodbo bodo pričele v Romuniji, v soboto jih ob 19. uri čaka tekma z imenitnimi tekmicami iz Bukarešte.

Krimovke so po koncu minule sezone doživele kar nekaj kadrovskih sprememb. V slovensko prestolnico so iz tujine prišle Grkinja Lamprini Tsakalou, Ukrajinka Olga Perederij, Švedinja Maria Adler in Črnogorka Jelena Despotović, iz domačih logov pa Tjaša Stanko ter povratnica Tamara Mavsar, ki je v minuli sezoni igrala za makedonski Vardar. Cilj ekipe je preboj v četrtfinale lige prvakinj.

Pred sobotnim gostovanjem pri enih glavnih pretendentk za končno zmago v ligi prvakinj pa iz tabora Krima ne prihajajo ravno spodbudne novice. Mavsarjeva je že od septembra na bolniškem dopustu in bo izpustila uvodni del sezone, v romunski prestolnici sta vprašljiva nastopa v zadnjem času igralsko zelo vroče organizatorke igre Tjaše Stanko in ene udarnih igralk ljubljanske ekipe Elizabeth Omoregie.

"Na žalost imamo velike preglavice s poškodbami. Pred tekmo v Bukarešti me najbolj skrbi poškodba Tjaše Stanko, ki se je poškodovala na nedavni reprezentančni tekmi s Češko. Na današnjem dopoldanskem treningu je že rahlo tekla in upam, da bo nared do sobotne tekme. Na izvide zadnje magnetne resonance, ki jo je opravila Omoregiejeva, še čakamo, a bržkone na tej tekmi ne bo nastopila. Njun nastop je bolj naša pobožna želja, kot pa realnost," je na današnji novinarski konferenci uvodoma dejal ljubljanski strateg Uroš Bregar in natrosil številne komplimente na račun sobotnih tekmic.



"Bukarešta ima zelo zvezdniško zasedbo, na vsakem položaju ima po dve kakovostni igralki. Naša osrednja naloga bo zaustaviti njeno zunanjo linijo na čelu s Cristino Neagu, ki se je po dolgih letih igranja pri črnogorski Budućnosti vrnila v domovino, ter Švedinjo Isabello Gullden in Norvežanko Amando Kurtović. Gulldenova nam je na zadnji tekmi v minuli sezoni povzročala nemalo težav. Romuni so dodali svojo 'princesko' Cristino Neagu, ki so si je dolgo želeli. Kurtovićeva je lani igrala za Larvik in je izredna strelka z razdalje," je dejal Bregar in dodal: "V tej sezoni imamo v primerjavi z minulo večje število igralk na zunanjih položajih. V Bukarešti bržkone ne bomo nastopili z najmočnejšo postavo, a verjamem, da bomo v tej sezoni razveselili sami sebe, naše vodstvo in predvsem naše privržence. V Bukarešto ne gremo z belo zastavo, prepričan sem, da bomo na tekmi nudili močan odpor našim uvodnim tekmicam, na naši prvi domači tekmi proti danskemu Nykobingu pa bomo še močnejši in odločno naskakovali prvo zmago."

"Žal mi je, da v Bukarešti ne bomo nastopili z najmočnejšimi igralkami. Na nekaterih minulih tekmah smo v polni postavi že prikazale dobre predstave. Ne glede na vse težave moramo razmišljati pozitivno. V Romuniji bi bilo iluzorno pričakovati našo zmago, v vsakem primeru pa bo naš osrednji cilj, da se prikažemo v najlepši možni luči," je dejala kapetanka Krima Miša Marinček.

Krimovke bodo v tej sezoni vse domače tekme v ligi prvakinj igrale v kultni dvorani na Kodeljevem, prav vse tekme proti Bukarešti, Nykobingu in poljski Gdynii pa bodo na sporedu ob sobotah ob 15. uri.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike