favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 22.04.2017 18:42:00

Krimovke prve finalistke pokala Slovenije

www.alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja so v prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja pokala Slovenije v Celju premagale Mlinotest Ajdovščino z 28:21 (13:14). Drugi polfinalni obračun med ekipama Z'dežele in Zelene doline Žalec bo na sporedu ob 19. uri.

Aktualne slovenske državne prvakinje so v prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja v dvorani Golovec v drugem polčasu strle odpor Ajdovk, ki so v 20. minuti z golom Tine Ferfolja povedle z 10:7. S tremi goli prednosti so vodile tudi pet minut pozneje, ko je v polno zadela Nada Pejović. Do odhoda na odmor so krimovke izid znižale le na gol zaostanka, v desetih minutah drugega polčasa pa so z delnim izidom 6:2, trikrat je Sandro Srečkovič premagala Polona Barič, Ajdovkam pobegnile na 19:16. Tekma je bila bolj ali manj odločena v 46. minuti, ko je Mirjeta Bajramoska zadela za 21:17, saj ajdovske rokometašice niso imele več moči, da bi se približale branilkam pokalnega naslova, ki so na koncu prišle do zanesljive zmage.


Najboljše strelke Krima Mercatorja so bile Nina Jeriček s šestimi goli, pet jih je dosegla Baričeva, štiri pa Elizabeth Omoregie, v ekipi Mlinotesta Ajdovščine pa je bila sedemkrat uspešna Ferfolja, petkrat Hristina Nedelkovič in štirikrat Pejovićeva.

Krim Mercator je do zdaj pokalno lovoriko osvojil triindvajsetkrat, trikrat je bila najboljša Olimpija.

Značke: rokomet, pokal, ženske

Članki iz rubrike