Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 13.04.2017 13:59:45

V Mariboru za rokometno pokalno lovoriko

www.alesfevzer.com
Štajerska prestolnica bo konec tedna gostila zaključni turnir za pokal Slovenije. Že na sobotnem polfinalu se obeta prava rokometna poslastica, saj se bosta pomerila Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje, drugi polfinalni par pa je Maribor Branik - Riko Ribnica. Prva polfinalna tekma se bo pričela ob 17.30, druga pa ob 20. uri.

Na dosedanjih sklepnih turnirjih so bili najbolj produktivni Celjani, ki bodo konec tedna v mariborski dvorani Tabor naskakovali svojo 20. pokalno lovoriko. Trikrat so slavili Koprčani, po enkrat pa rokometaši iz Hrpelj, ljubljanskih Prul in Velenja.

Ljubitelji rokometa bodo gotovo prišli na svoj račun: v soboto se najprej obeta spopad dveh najboljših rokometnih kolektivov na slovenskih tleh, nato pa še obračun izjemno motiviranih zasedb iz Maribora in Ribnice.

Prvi favorit letošnjega pokalnega tekmovanja je celjska zasedba, ki bo po koncu sezone doživela nekaj pomembnih kadrovskih sprememb in ostala brez svojih dveh udarnih igralcev, saj se Blaž Janc seli v poljske Kielce, Miha Zarabec pa v nemški Kiel. V celjskem taboru ne skrivajo, da želijo osvojiti šesti zaporedni in skupno 20. pokalni naslov, hkrati pa se zavedajo, da jih že v polfinalu čaka zahteven tekmec iz bližnje Šaleške doline.

"Naša želja je, da znova osvojimo pokalni naslov. Zavedamo se, da nas že v polfinalu čaka težka in zahtevna tekma. Če bomo proti Velenjčanom igrali tako, kot znamo, potem se lahko prebijemo v finale. Pričakujem zanimivo tekmo, upam, da bosta obe ekipi prikazali vse svoje najboljše lastnosti, gledalci pa prišli na svoj račun," pravi Velenjčan na celjski klopi Branko Tamše, medtem ko je njegov kolega na klopi Gorenja Borut Plaskan dodal: "Pred nami je zelo težka naloga, a naredili bomo vse, da prekinemo naš črn niz in osvojimo pokalno lovoriko. Mi se temeljito pripravljamo za mariborski turnir, na polfinalni tekmi pa moramo biti sproščeni, a hkrati osredotočeni in do potankosti izpolnjevati vse naloge."

V celjskem taboru nimajo večjih zdravstvenih težav, v velenjskem pa ne bodo mogli računati na že dlje časa odsotna Anžeta Ratajca in Vida Levca.


Tudi druga polfinalna tekma bo zanimiva, v rahli prednosti pa je dolenjska zasedba. "Ribnica nikoli ni igrala v finalu slovenskega pokala, to dejstvo je za nas dodatna spodbuda. V polfinalu se bomo pomerili s kakovostno ekipo, ki je za nameček še gostiteljica sklepnega turnirja. V ekipi nimamo posebnih zdravstvenih težav, izjema je le Patrik Leban, ki se po poškodbi počasi vrača, a ni 100-odstotno pripravljen," pravi trener Ribničanov Robert Beguš, ki se bo po koncu sezone poslovil od dolenjske zasedbe, medtem ko je strateg Maribora Sebastjan Sovič dodal: "Osebno si najbolj želim, da prikažemo predstavo, ki smo jo sposobni. Od mojega prihoda v Maribor smo dvignili raven naše igre in se na nekaterih tekmah prikazali v zares lepi luči. V naši igri so še vedno prisotna precejšnja nihanja, a delamo na tem, da jih odpravimo oziroma zmanjšamo. V polfinalu pričakujem trdo tekmo. Ribnica je po igralskem kadru v prednosti, ob tem pa si je pridobila tudi nekaj dragocenih izkušenj z nastopanjem v zahtevnem skupinskem delu evropskega pokala EHF. Upam na najboljše, predvsem pa na podporo naših privržencev."

* Spored zaključnega turnirja za pokal Slovenije:
- polfinale:
- sobota, 15. april:
17.30 Celje Pivovarna Laško - Gorenje Velenje
20.00 Maribor Branik - Riko Ribnica

- nedelja, 16. april:
15.00 tekma za 3. mesto
18.00 finale

Značke: rokomet, pokal, slovenija

Članki iz rubrike