Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 29.03.2017 15:45:16

Krim Mercator podaljšal z Aneto Benko

Iz rokometnega kluba Krim Mercator so sporočili, da so se je vodstvo dogovorilo za podaljšanje pogodbe s pomembno članico, izkušeno Hrvatico Aneto Benko, ki je z ljubljanskim klubom podaljšala sodelovanje do konca sezone 2017/18.

Benkova, ki je v preteklosti nastopala tudi pod dekliškim priimkom Peraica, je športno pot začela v Sesvetih. Sledila je selitev k zagrebški Lokomotivi, pred povratkom v hrvaško prestolnico pa je branila tudi barve nemškega Bietigheima in srbskega Zaječarja. V Ljubljano se je preselila iz slovenskega prvoligaša Zagorja.


Kljub temu, da je desničarka, se najbolje znajde na desnem krilu. V tej sezoni med evropsko klubsko elito se je med strelke vpisala na vseh 12 tekmah ljubljanskega kluba in skupno dosegla 47 golov. Največ jih je prispevala za domačo zmago proti IK Sävehofu. Krimovke so skandinavske tekmice tedaj na Kodeljevem odpravile z 32:29, Hrvatica pa je dosegla četrtino vseh golov svoje ekipe. V državnem prvenstvu, kjer Ljubljančanke brez oddane točke (15 zmag) zasedajo sam vrh, je bila na 10 tekmah uspešna 36-krat.

Pred Benkovo so sodelovanje s klubom že podaljšali trener Uroš Bregar ter tri prav tako pomembne članice ekipe v tej sezoni, Elizabeth Omoregie, Alja Koren in kapetanka Miša Marinček. V prihodnje bosta krimove barve branili tudi obetavni tujki, ki sta sodelovanje potrdili pred kratkim. Iz madžarskega Debrecena prihaja Črnogorka Jelena Despotović, iz slovaških Michalovcev pa Ukrajinka Olga Perederij.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike