ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 21.03.2017 14:13:27

Večni derbi v polfinalu rokometnega pokala

www.alesfevzer.com
V mariborski mestni hiši so danes izžrebali polfinalne pare slovenskega rokometnega pokala za moške.

Ples kroglic je hotel, da se bosta že v polfinalu na večnem rokometnem derbiju pomerila Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje. Drugi par je Maribor Branik - Riko Ribnica. Finalni turnir bo 15. in 16. aprila gostil Maribor.

V ospredju pozornosti bo prav celjsko-velenjski derbi. "Čestitke vsem ekipam, ki so se uvrstile na zaključni turnir. Že v polfinalu se bomo pomerili z Velenjčani, kar pomeni, da nas takoj na začetku turnirja čaka veliki derbi. Morda si je rokometna javnost želela, da do tega pride v finalu, a žreb je odločil drugače. Trenutno smo z mislimi še pri četrtkovi tekmi lige NLB z Rikom Ribnico, šele po tem bomo začeli razmišljati o dvoboju z Gorenjem," je dejal Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško, ki brani pokalni naslov.

Borut Plaskan, strateg velenjskega Gorenja, pa je kljub temu, da je že v polfinalu dobil Celjane, zadovoljen z žrebom: "Pričakujem, da bo zaključni turnir organiziran na zelo visoki ravni. Z žrebom smo zelo zadovoljni. S Celjani smo se minulo sezono pomerili že zelo zgodaj, v tej sezoni pa se bomo srečali šele v polfinalu. Tekme se bodo v prihodnjih tednih vrstile ena za drugo, do zaključnega turnirja pokala Slovenije pa je časa še dovolj. Skušali bomo narediti vse, da presenetimo Celjane, do takrat pa se lahko zgodi še marsikaj."

Maribor Branik in Riko Ribnica se bosta merila za možnost osvojitve prve lovorike v zgodovini obeh klubov. "Na žreb nimamo nobenega vpliva, zato se z njim nismo posebej obremenjevali. Dejstvo je, da moramo ekipo pripraviti na to, da bo na zaključnem turnirju uspešno zastopala naše barve, kar je naš najpomembnejši cilj. V polfinalu se bomo pomerili z Rikom Ribnico, ki celo sezono igra na zelo visoki ravni. Vse ekipe na tem zaključnem turnirju so premagljive, na nas pa je, da upravičimo uvrstitev med najboljše štiri ekipe pokalnega tekmovanja," je po žrebu povedal trener Maribora Sebastjan Sovič.

Njegov kolega na ribniški klopi Robert Beguš pa pravi, da so nekako dobili najbolj zaželenega tekmeca: "Če bi sodili zgolj po tem, kako močni so klubi na papirju, bi lahko rekli, da je bil Maribor Branik tisti, ki smo si ga najbolj želeli kot tekmeca v polfinalu. Toda papir je eno, dogajanje na igrišču pa je nekaj popolnoma drugega. Mariborčani bodo izjemno nevarni, saj igrajo pred domačimi gledalci, pred katerimi smo v tej sezoni enkrat že izgubili. Verjamem, da bo tekma napeta do konca, mi pa bomo dali vse od sebe, da se prebijemo v finale."

Para polfinala pokala
Maribor Branik - Riko Ribnica
Celje Pivovarna Laško - Gorenje Velenje

Značke: rokomet, pokal

Članki iz rubrike