Mobilna verzija
STA
STA

Bregar podaljšal s Krimovkami in sporočil: Doma je najlepše!

Uroš Bregar
alesfevzer.com

Selektor slovenske ženske rokometne reprezentance Uroš Bregar bo trenersko službo pri Krimu Mercatorju nadaljeval vsaj do leta 2020, so sporočili iz ljubljanskega kolektiva.

Skoraj 38-letni Ljubljančan je v preteklosti pri Krimu deloval kot pomočnik Toneta Tislja, Roberta Beguša, Bojana Čotarja in Marte Bon. Pred sezono 2013/14 so ga izbrali za vodjo mladinskega pogona Krima Mercatorja, a je kmalu zatem prestopil k skopskemu Vardarju, kjer je bil sezono in pol pomočnik trenerke Indire Kastratović. Sledila je selitev na klop madžarskega prvoligaša Vaca, pred tem pa je vodil tudi moško grosupeljsko ekipo v 1. B ligi. Februarja lani je na mestu glavnega trenerja Krima nasledil Bonovo. Od jeseni 2015 je Bregar tudi selektor slovenske ženske članske reprezentance.

"Pri Krimu Mercatorju smo izjemno veseli, da smo v svoji sredini zadržali tako motiviranega, zagrizenega, strokovno podkovanega in svojemu delu predanega trenerja. Prav tako nas veseli, da se Uroš vidi v viziji, ki jo je oblikovalo vodstvo kluba. Ni namreč skrivnost, da si v obdobju finančne sanacije ne more privoščiti velikih izdatkov za bleščeče okrepitve, ki bi trenerju olajšale delo. Vodstvo kluba bo še naprej vlagalo vse svoje moči, da bo igralkam in štabu skušalo zagotoviti kar najbolj optimalne pogoje za delo. Verjamemo, da se bo to na dolgi rok poplačalo, ter da bomo s tem uspeli obdržati kontinuiteto uspešnega nastopanja med evropsko klubsko elito," je po podaljšanju pogodbe z Bergarjem povedala članica izvršnega odbora Krima Mercatorja Deja Doler Ivanović.

Bregar pa se je klubu zahvalil za zaupanje in dodal: "V zadnje pol leta je ekipa dokazala svoj potencial in se vrnila na evropski tekmovalni zemljevid. Krim Mercator je moj klub, tu sem začel trenersko pot, doma je najlepše! Sodelovanje s klubom smo podaljšali za tri sezone, v katerih verjamem, da nam bo s skupnimi močmi klub uspelo finančno sanirati ter da bo ta postal stalnica med najboljšimi osmimi ekipami v Evropi. Ničesar ne smemo prehitevati. Naša prva naloga bo, da se po najboljših močeh potrudimo v svojih vrstah zadržati nosilke igre, šele nato pa razmišljati o okrepitvah."

Značke: krim , bregar