Mobilna verzija
STA
STA

Dostojen odpor, a prav nič več kot to

SEHA

Rokometaši Gorenja Velenja so v regionalni ligi Seha doma izgubili proti Veszpremu s 27:31.

Velenjski rokometaši so se na drugi tekmi tega tedna pomerili z uglednim tekmecem. V Šaleško dolino je prišel madžarski Telekom Veszprem, ena najboljših evropskih ekip in prvak Lige Seha Gazprom v minulih dveh sezonah.

Gorenje - Veszprem 27:31 (12:14)

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev 1000, sodnika: Pandžić in Satorđija (oba BiH).
* Gorenje Velenje: Baznik, Cehte 2, Medved 4 (1), Ovniček 3, Pajt, Levc, Stojnič, Toskić 7, Potočnik 3, Ferlin, Golčar 1, Mazej, Kleč 2, Zaponšek, Nosan, Brumen 5 (3).
* Veszprem: Gulyas 2, Ivnacsik 3, Adam, Ilič 6, Mikler, Gajić 7 (3), Nilsson 4, Nagy, Afitulin, Marguč 2 (1), Ancsin, Terzić, Sulić 2, Milasević, Lekai 5, Ligetvari.
* Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 4 (4), Veszprem 4 (7).
* Izključitve: Gorenje Velenje 12, Veszprem 6 minut.
* Rdeč karton: /.

Večjih skrivnosti med Velenjčani in rokometaši iz Veszprema pred tekmo ni bilo, saj sta se ekipi na prvi medsebojni tekmi pomerili pred kratkim, konec novembra. Madžarski prvaki so bili tedaj boljši s 36:27. Tudi tokrat je madžarska zasedba upravičila vlogo favorita.

Rokometaši Gorenja so priključek z Veszpremom držali le v prvem polčasu, po katerem so na odmor odšli zgolj z dvema goloma zaostanka, ekipi pa sta bili precejšnji del prvega dela tudi poravnani. V prvem polčasu je bil v velenjskem dresu s štirimi goli najboljši Alem Toskić.

V drugem delu tekme so se gostje vendarle razigrali, hitro naredili razliko in domačim pobegnili 15:22. Tudi v preostalem delu tekme so gostje vseskozi bežali za šest golov in prišli do že devete zmage v 13 tekmah.

Velenjčani so ostali pri štirih ob 12 odigranih tekmah. Najboljši posameznik Velenja je bil nocoj Alem Toskić s sedmimi goli, pri Veszpremu jih je Dragan Gajić prav tako dosegel sedem.

Veszprem se bo 17. decembra meril z Izviđaćem, Gorenje pa naslednja tekma lige Seha čaka šele 5. februarja proti Vardarju.

Značke: seha-liga , veszprem , gorenje