Mobilna verzija
ru
ru

Velenjčani položili Zagrebčane

www.alesfevzer.com

Rokometaši velenjskega Gorenja so v današnji tekmi 12. kroga lige SEHA premagali hrvaški Zagreb s 27:26 (14:12).

Velenjska zasedba je nekoliko nepričakovano, a povsem zasluženo na kolena položila favorizirano ekipo iz hrvaške prestolnice, ki je na drugem mestu v regionalnem rokometnem tekmovanju. Slovenska zasedba navkljub zmagi ostaja v spodnji polovici lestvice, na dosedanjih enajstih tekmah je dosegla štiri zmage in doživela sedem porazov.

Izbranci domačega trenerja Boruta Plaskana so prevladovali v prvem polčasu. Že v 13. minuti so si priigrali tri gole prednosti (7:4), po malce neodgovorni predstavi pa si jih Zagrebčani štiri minute kasneje ujeli in izenačili na 8:8. Do konca polčasa so bile škarje in platno v rokah slovenskih podprvakov, nekajkrat so povedli za štiri gole - prvič v 23. minuti, ko je bilo 12:8 -, na velik odmor pa so se odpravili s prednostjo dveh golov (14:12).

Velenjčani v drugem polčasu niso popustili. V 41. minuti so povišali na 19:15, lepe zaloge v zadetkih pa nato niso zapravili. Njihovi tekmeci iz hrvaške prestolnice so v končnici močno pritisnili in skušali tekmo postaviti na glavo, a gostitelji so zaigrali dovolj modro in v pravih trenutkih dosegali zadetke za letošnjo četrto zmago v ligi Seha.

V domači ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Matjaž Brumen s šestimi zadetki, Niko Medved in Vid Levc sta dosegla po pet golov.

gorenje 1
www.alesfevzer.com

Gorenje Velenje - Zagreb 27:26 (14:12) 
* Rdeča dvorana, gledalcev 1500, sodnika: Andorka in Hucker (oba Madžarska). 
* Gorenje Velenje: Baznik, Ferlin, Zaponšek 1, Cehte 3, Medved 5 (1), Ovniček 2, Pajt, Tajnik, Levc 5, Stojnić 1, Potočnik, Golčar, Mazej, Kleč 4, Nosan, Brumen 6 (1). 
* Zagreb: Stevanović, Skok, Ereš, Vujić, Kontrec 2, Vori 1, Cingesar 1, Marković 2, Horvat 8 (4), Šušnja, J. Valčič 1, Jotić 3, T. Valčić, Mandalinić 5, Miklavčič 3, Markoski. 
* Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 4:2, Zagreb 4 (4). 
* Izključitve: Gorenje Velenje 6, Zagreb 4 minute. 
* Rdeči karton: /. 

Značke: gorenje , liga-seha , zagreb