Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
14 18.01.2019 08:53:35

Nore besede legende! HUD NAPAD na Dončića, a ... To, da ima Luka VEČ GLASOV od Curryja, je ...

Stephen Curry in Luka Dončić
Reuters
Po razglasitvi tretjih delnih rezultatov, se je znova razvila debata okoli števila glasov, namenjenih Luki Dončiću.

Tokrat se je med prvimi odzval Tracy McGrady, nekdanji zvezdnik lige NBA, ki je gostoval v oddaji The Jump z Rachel Nichols.

"Poglejte samo Lukove glasove v primerjavi s Curryjevimi. To je tako nespoštljivo na vseh ravneh glasovanja. S tem ne le, da so nespoštljivi do človeka, ki je spremenil obličje lige NBA, ampak tu so še Kevin Durant, James Harden ... Ali se šalite?" je bil izjemno oster, a ni šlo za tako hud napad, kot se zdi, kajti McGradyja moti samo vrstni red. "Pa s tem nočem povedati, da Luka ne bi smel biti na tekmi vseh zvezd, moral bi biti. Toda to, da je pred obema, ki ju ni med prvih pet, je noro."

V isti sapi je še dodal, "Obenem je res, da Durant in Harden nista priljubljena med pristaši lige NBA, zato razumem," je še dejal Tracy McGrady. Medtem ko je Brian Windhorst z ESPN-a (ki bo mimogrede glasoval za tistih 25 odstotkov glasov, ki jih igralcem namenijo mediji) dodal: "Menim, da bodo novinarji in igralci nevtralizirali glasove vsaj za Derricka Rosa in da ga ne bo na tekmi All-Star. Toda Dončić ... Mediji obožujejo Dončića, vprašanje pa je, kako bo z igralci. Ali ga bodo podprli, kaj meniš Tracy?"

In McGrady se je spet odzval ostreje. "Ni šans. Mislim, da bodo prej podprli Derricka Rosa kot Luko Dončića."

"Mediji bodo Dončiću zagotovo pomagali do tekme vseh zvezd. Vsi ga imajo radi, vsi imajo radi HalleLuka." je še dejal Windhorst.

"Toda ne pozabimo Rosa, to je neverjetna zgodba," kar ni mogel pozabiti Tracy McGrady, ki se je po zadnjem argumentu le vdano nasmehnil. 

Svoje je nato pristavila še Rachel Nichols, ki ima prav tako glas v kategoriji medijev in takole razložila svojo izbiro. "To tretiram drugače kot denimo glasovanje za nagrade ob koncu leta. Tu je pomembno, kakšen odnos imaš do navijačev, kako te oni vidijo. To je popularnostno tekmovanje. To je pomembno. Zato je Dončić tako visoko. Tu ti to bolj pomaga, kot ob glasovanju za nagrade."

Medtem je imel pri Dwyanu Wadu (peti v glasovanju na vzhodu) McGrady imel povsem drugačno mnenje. "Ne zanimajo me številke, koga briga. Človek si to zasluži, je trikratni prvak lige NBA."  Tudi pri Kembi Walkerju je imel specifično mnenje. "Koga briga, kako igra njegovo moštvo. On je izjemen." In vendar ima Luka več glasov, kot oba omenjena Wade in Walker skupaj. 

Celoten del oddaje o All-starsu, si lahko ogledate tukaj. 

Članki iz rubrike