Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 12.06.2017 15:49:00

Kakšno priznanje za Dolenca: Slovenec v Franciji na svojem položaju pokoril vso konkurenco

Slovenski rokometni reprezentant Jure Dolenec je bil izbran za najboljšega desnega zunanjega igralca francoskega državnega prvenstva. Za najbolj koristnega igralca prvenstva je bil izbran Nikola Karabatić, ki je s Paris St. Germainom osvojil naslov francoskega državnega prvaka, za najboljšega trenerja pa Thierry Anti (Nantes).

Čeprav je Montpellier, v katerem so v letošnji sezoni ob Dolencu, ki odhaja v Barcelono, od slovenskih rokometašev igrala še Miha Žvižej in poškodovani Vid Kavtičnik, francosko državno prvenstvo končal na tretjem mestu, sta med najboljšimi igralci tudi krožni napadalec Ludovic Fabregas in vratar Vincent Gerard, Fabregas pa je bil izbran tudi za najboljšega obrambnega igralca. Iz Montpelliera prihaja tudi strelec najlepšega zadetka, Valentin Porte.

Sicer pa so bili v idealno sedmerko francoskega državnega prvenstva izbrani še Nemec Uwe Gensheimer (PSG) na mestu levega krila, Danec Mikkel Hansen na mestu levega zunanjega igralca in Španec David Balaguer na mestu desnega krila, medtem ko je bil Karabatić izbran tudi za najboljšega organizatorja igre. Priznanje za najboljšega mladega igralca je pripadlo Melvynu Richardsonu (Chambery), sinu slovitega Jacksona Richardsona, pred leti enega najboljših rokometašev na svetu.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike