Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ru
ru
0 08.04.2016 14:47:54

Šterbik in Toskić lahko Bombaču gledata le v hrbet

Nikola Miljković
Slovenski reprezentant Dean Bombač je bil izbran za najboljšega rokometaša meseca marca v tekmovanjih pod okriljem Evropske rokometne zveze. Kljub izvrstnim Bombačevim predstavam pa je njegov Pick Szeged izpadel iz lige prvakov.

Bombač je v osmini finala blestel na domači tekmi osmine finala proti Kielu, ki jo je Pick dobil s 33:29, na povratni tekmi pa so Nemci nadoknadili zaostanek in se prebili v četrtfinale.

"Zadovoljen sem s sezono, a mislim, da bi lahko naredil še kaj več. Zaradi težav s kolenom nisem bil v najboljši formi. Zdaj razmišljam samo, kako uspešno končati sezono s Pickom, v katerem si želim pustiti določeno zapuščino, preden se preselim," je dejal srednji zunanji igralec, ki bo po sezoni prestopil v Kielce.


Šestindvajsetletni Bombač, ki si močno želi nekdaj slaviti v ligi prvakov, je bil s 101 zadetkom drugi strelec tekmovanja, zaostal je za šest zadetkov za vodilnim Mikkelom Hansnom. Bombač sicer danes s Slovenijo v Malmöju začenja boj za letošnje olimpijske igre.

Novinarji so v izboru za igralca meseca glasovali še za Madsa Mensaha Larsna (Dan/Rhein-Neckar Löwen), Alema Toskića (Srb/Vardar), Rodriga Corralesa (Špa/Wisla Plock) in Arpad Šterbika (Špa/Vardar).

V ženski konkurenci je bila meseca marca najboljša nekdanja krimovka, Hrvatica Andrea Penezić (Vardar), ki je slavila pred Romunsko Cristino Neagu (Budućnost), Rusinjo Ano Vjahirevo (Astrahanočka), Francozinjo Amandine Leynaud (Vardar) in Španko Nerreo Pena (Ferencvaros).

Članki iz rubrike