zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 14.03.2024 20:28:15

Španija za ogrevanje zlahka opravila z Bahrajnom

Profimedia
Španski rokometaši so na prvi tekmi olimpijskih kvalifikacij v Granollersu danes premagala Bahrajn z 39:27 (18:11). Španci bodo nasprotnik Slovenije v petek, pred tem se bo četa selektorja Uroša Zormana nocoj pomerila še z Brazilijo.

Čeprav se španski zasedbi v zadnjem obdobju kolca po nekdanjih zlatih letih, na EP v Nemčiji so izpadli že po prvem delu tekmovanja, v uvodnem dejanju domačega kvalifikacijskega turnirja niso kazali šibkosti.

Višji in močnejši domačini so proti Bahrajnu, ki je v Granollersu po suspenzu zaradi napada na sodnike v polfinalu januarskih azijskih iger brez petih standardnih članov reprezentance, hitro povedli s 4:0 in zajetno prednost držali celo tekmo.



Prvi strelec Špancev, ki so v 41. minuti prvič povedli z dvomestnim številom golov (26:16), je bil z osmimi zadetki Daniel Fernandez. Za Bahrajn je sedem zadetkov dosegel Ali Eid.

Ob 21. uri v Granollersu sledi še dvoboj med Slovenijo in Brazilijo. S turnirja teh štirih reprezentanc se bosta najboljši dve uvrstili na igre v Parizu.

Članki iz rubrike