franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ue, STA
ue, STA
1 14.11.2022 19:34:41

Tako blizu! Svetovne prvakinje so bila na kolenih, potem pa … velika škoda!

Luka Vovk
Slovenske rokometašice še naprej navdušujejo na domačem evropskem prvenstvu.

V drugem delu tekmovanja je po zmagi nad Hrvaško sledil dvoboj z izjemno Norvaško, ki je po mnenju mnogih strokovnjakov celo glavna kandidatka za osvojitev evropskega naslova. Nenazadnje so Skandinavke aktualne svetovne in evropske prvakinje. To pa ni zmotilo ali prestrašilo slovenskih deklet, ki so z izjemno igro skozi celoten dvoboj držale rahlo prednost. Na žalost pa so na koncu popustile in izgubile za tri zadetke, končni rezultat je bil 26:23 (15:16) za gostje. Slovenke zdaj napredovanja več nimajo v svojih rokah, saj morajo premagati Madžarsko ter upati na pomoč Norvežank v tekmi z Dansko.

Slovenske rokometašice so prikazale novo srčno in bojevito predstavo, po hudem in neizprosnem boju pa so na koncu morale priznati premoč osemkratnim evropskim, štirikratnim svetovnim in dvakratnim olimpijskim prvakinjam z Norveške. Po drugem porazu na turnirju, pred tem so klonile še proti Švedinjam, zato pa so premagale Danke, Srbkinje in Hrvatice, se njihove sanje o najbolj prestižnih tekmah na prvem evropskem prvenstvu v treh državah še niso povsem končale, a so odvisne tudi od razpletov drugih dvobojev v ljubljanski skupini I.

Izbranke črnogorskega strokovnjaka Dragana Adžića so na letošnjem turnirju na lepi poti, da izboljšajo doslej najboljšo uvrstitev slovensko uvrstitev na zaključnih turnirjih stare celine - deveto mesto z EP na Madžarskem 2004.

Po nepopolnem drugem krogu drugega dela v ljubljanski skupini I je v vodstvu Norveška z osmimi točkami, Danska jih ima šest, Slovenija štiri, Švedska (tekma manj) in Hrvaška po dve, Madžarska (tekma manj) pa je brez točk).

Drevi ob 20.30 bo na sporedu še tekma med Švedsko in Madžarsko.

V slovenski reprezentanci je bila na današnji tekmi proti Norveški najbolj učinkovita Ana Gros s petimi goli. Nataša Ljepoja je prispevala štiri, Valentina Klemenčič, Elizabeth Omoregie in Tamara Mavsar pa po tri gole.

Članki iz rubrike