zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

STA
STA
0 28.01.2022 19:58:34

Španski taktično nadigrali Dance

Profimedia
Španska moška rokometna reprezentanca se je uvrstila v veliki finale evropskega prvenstva na Madžarskem in Slovaškem. Na današnjem prvem polfinalnem dvoboju v Budimpešti je premagala Dansko z 29:25 (13:14), v nedeljskem finalu pa jo čaka zmagovalka francosko-španskega obračuna, ki se bo pričel ob 20.30.

* MVM Dome, gledalcev 7286, sodnika: Nikolov in Načevski (oba Severna Makedonija).
* Španija: Perez de Vargas, Corrales, Gurbindo, Pecina, Maqueda 2, Fernandez 1, Sarmiento, Figueras 3, Canellas 7, Casado 3, Gomez 11, Arino 1, Guardiola, Tarrafeta 1, Odriozola.
* Danska: N. Landin, Moller, Kirkelokke, M. Landin 4, Jakobsen, Lauge Schmidt 2, Jensen 3, Svan 2, Mollgaard, Mensah Larsen 1, M. Hansen 8, J. Hansen, Andersson, Holm 1, Gidsel 3, Hald Jensen 1.
* Sedemmetrovke: Španija 3 (2), Danska 4 (4).
* Izključitve: Španija 8, Danska 6 minut.
* Rdeči karton: /.


Prvi polfinalni obračun v madžarski prestolnici se je zaradi maratonskega obračuna za peto mesto med Norveško in Islandijo začel z zamudo, po hudem boju pa je smetano pobrala Španija, zmagovalka zadnjih dveh evropskih prvenstev na Hrvaškem 2018 ter na Švedskem, Norveškem in v Avstriji 2020.

Izbranci Jordija Ribere so bili v uvodnih dvajsetih minutah v podrejenem položaju, po zaostanku 6:10 pa so zaigrali veliko bolje in tik pred odhodom na veliki odmor povsem zadihali za ovratnik tekmecem iz Hamletove dežele (13:14).

Druga polovica tekme je minila v znamenju Špancev, z granitno obrambo so povsem razorožili potentne danske rokometaše, v napadu pa igrali strpno in preudarno. V 40. minuti so povedli s 17:16, nato pa do konca tekme imeli nadzor nad svojimi tekmeci. V 57. minuti so si priigrali najvišjo prednost (27:23) in razrešili vse dvome o zmagi.

V španski reprezentanci sta bila najbolj učinkovita Aleix Gomez z enajstimi in 35-letni Joan Canellas s sedmimi goli, v danski pa Mikkel Hansen z osmimi in Magnus Landin s štirimi zadetki.

Značke: rokomet, ep

Članki iz rubrike