Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 17.01.2021 22:51:40

Argentinski in danski rokometaši na vrhu skupine D

Profimedia
Argentinska moška rokometna reprezentanca se je po današnji zmagi nad Bahrajnom s 24:21 že uvrstila v drugi del svetovnega prvenstva v Egiptu. Južnoameriška izbrana vrsta, ki jo vodi znani španski trener Manolo Cadenas, je s štirimi točkami na vrhu lestvice skupine D, družbo ji dela Danska, ki je bila boljša od Konga z 39:19.

Nemčija je slavila brez boja, Zelenortski otoki so morali tekmo predati zaradi številnih pozitivnih testov na novi koronavirus, na drugi tekmi v skupini A pa je Madžarska zanesljivo premagala Urugvaj s 44:18. Madžarska in Nemčija imata po štiri točke, Urugvaj in Zelenortski otoki sta brez njih.

Katar je po uvodni zmagi nad Angolo danes ukanil še Japonsko z 31:29. Blestel je Kubanec v katarskem dresu Frankis Marzo z enajstimi goli, na drugi tekmi skupine C pa je Hrvaška premagala Angolo z 28:20. Za Hrvate je šest golov dosegel nekdanji igralec Gorenja Ivan Ćupić.



Izjemno vroče je v skupini B. Španija je po hudem boju premagala Poljsko s 27:26 in se prebila na prvo mesto, na drugi tekmi med Brazilijo in Tunizijo pa ni bilo zmagovalca. Brazilci so drugič remizirali na tem prvenstvu, v uvodnem krogu so točko odščipnili tudi evropskim prvakom iz Španije.

V ponedeljek bodo na sporedu tekme 3. kroga v skupinah E, F, G in H. Slovenijo čaka tekma z Belorusijo, drugi par skupine H je Rusija - Južna Koreja.

Značke: rokomet, sp, egipt

Članki iz rubrike