stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ba
ba
0 25.04.2020 14:58:18

SRBI BENTIJO! Slovenija DA, mi NE?! To je najbolj KONTROVERZNA odločitev, ODVZETA nam je pravica ...

Profimedia
Odločitev EHF pričakovano buri duhove.

Izvršni odbor Evropske rokometne zveze (EHF) je na petkovi videokonferenci sprejel vrsto pomembnih odločitev, tudi to, da so odpovedali kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2021. To pomeni, da so se na podlagi vrstnega reda z EP 2020 na SP prebili tudi Slovenci. Ob naši reprezentanci bodo iz Evrope na SP igrali še Nemci, Portugalci, Švedi, Avstrijci, Madžari, Francozi, Španci, Hrvati, Norvežani in Danci.

Spomnimo, Sloveniji je žreb v play-offu kvalifikacij, ki je bil predviden za junij, namenil Srbijo, kjer so odločitev EFH (pričakovano) sprejeli z ogorčenjem. "Krovna evropska zveza je sprejela zgodovinsko in zelo kontroverzno potezo, kakršne v zgodovini še ni bilo. Srbiji je odvzeta pravica, da se bori za SP," so med drugim zapisali v Blicu.

"Odločitev je prenagljena, športne rešitve bi morale imeli prednost pred administrativnimi. Pred tistimi za 'zeleno mizo'. Vse reprezentance, ki bi morale igrati play-off, a so izgubile na tak način, so oškodovane. Težko bo kaj storiti, toda moramo poskušati. Razumem, da je koronavirus povzročil številne probleme. Vse razumem, takšne odločitve pač ne. Tekmovalna komisija je predlagala športno rešitev, vendar je odločila večina. Sprejeta je težka odločitev, razmišljati bi morali na drugačen način," pa se je odzval predsednik srbske rokometne zveze Božidar Đurković.

Članki iz rubrike