favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 25.01.2020 09:17:40

Poziv Slovencev UPRAVIČEN? Hrvatov sinoči 10.000, GLEJTE, koliko jih prihaja ORGANIZIRANO za finale!

Ogromno je bilo povedanega in napisanega o številu slovenskih navijačev.

V skladu s pričakovanji je slovensko reprezentanco na petkovi polfinalni tekmi spremljalo le nekaj sto navijačev - pot v Stockholm je iz našega dela Evrope v tem letnem času zelo zapletena in zelo draga. Mnogi so zato povprek pozivali po organiziranem navijaškem eksodusu, za katerim naj bi stala država in Rokometna zveza, oglasilo se je celo nekaj igalcev. Najbolj odmevno Dean Bombač, ki je pozival k organiziranem prihodu navijačev a državni ravni, tudi Borut Mačkovšek je opozarjal, da bo Hrvatov kar 10.000. 

In res jih je bilo. Vendar pa je treba poudariti, da ogromna večina Hrvatov, ki so napolnili stockholmsko dvorano, živi v tem mestu, na Švedskem, na Danskem, na Norveškem ali na severu Nemčije. Tam jih je ogromno, na tekmo so se pripeljali večinoma z avtomobili in vlaki, za finale se bodo v še večjem številu. Iz Hrvaške ni prišlo kaj dosti več navijačev in jih ne bo tudi za veliki finale proti Španiji. O tem ste lahko trdno prepričani, tako pravijo tudi podatki. 

Za polfinale ni bilo nobenega posebnega letala iz Hrvaške, za katerim bi stala zveza ali celo država, medtem ko bo za finale zveza le nekoliko subvencionirala en sam čarterski polet, ki bo v Stockholm odpeljal okrog 200 dodatnih navijačev. V zameno za 700 evrov, pa čeprav potniki v Stockholmu sploh ne bodo spali - odhajajo ob 9. uri zjutraj in se vračajo ob 22. uri zvečer. Vse torej povsem primerljivo s Slovenijo oziroma celo slabše. Razlika je predvsem v diaspori - angažiranosti in še bolj v velikosti.  

Članki iz rubrike