Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

STA
STA
1 21.11.2019 16:46:30

Grosova parala mrežo Japonk

alesfevzer.com
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na prvi tekmi pripravljalnega turnirja pred svetovnim prvenstvom na Japonskem v Tokiu remizirala z domačinkami z 28:28 (13:14).

V soboto bodo izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja igrale proti Brazilkam, v nedeljo jih čakajo še Francozinje. Brazilke so sicer z 22:33 klonile proti Francozinjam.

Slovensko-japonski obračun v japonski prestolnici je postregel z izjemno tesno tekmo, na kateri sta se izbrani vrsti večkrat izmenjali v vodstvu. Po zaostanku z 2:3 so Slovenke s hitro igro prek Polone Barič, Nine Žabjek in kapetanke Ane Gros do konca osme minute ušle na 5:3, nato pa s slabima podajama že ob prehodu sredine igrišča zapravile dva zaporedna napada za še občutnejše vodstvo. Gostiteljice so to izkoristile za izenačenje na 6:6, vse do konca tekme pa nato ekipi nikoli nista ločila več kot dva gola.



Japonska je prvo polovico tekme dobila s 14:13, po vrnitvi na igrišče pa je po dobrih sedmih minutah vodila z 18:16. Z uspešnim strelom Tjaše Stanko s sedmih metrov se je Slovenija dobri dve minuti kasneje vrnila v igro (18:18), svoj trenutek pa dočakala dobrih pet minut pred koncem, ko je Stankova po uspešni obrambi prek celotnega igrišča zadela prazna japonska vrata za vodstvo s 24:23. Po nizu izenačenj in vodstev obeh ekip za gol je 40 sekund pred koncem Grosova s sedemmetrovko izid poravnala na 28:28, zatem pa s soigralkami uspešno obranila japonski poskus strela za zmago.

Prav Grosova, ki je s svojim silovitim strelom nekajkrat razparala japonsko mrežo, je bila na koncu z desetimi goli najboljša strelka tekme. S po tremi goli so ji sledile Stankova, Baričeva in Nina Zulič. V vratih je Amra Pandžić pri 40 strelih zbrala 12 obramb, pri čemer je zaustavila tri strele Japonk s sedmih metrov.

Članki iz rubrike