Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
2 10.01.2019 06:54:49

Na Danskem in v Nemčiji se začenja boj za rokometni prestol

Nikola Miljković
Danes se začenja 26. svetovno prvenstvo v rokometu za moške, ki ga bosta do 27. januarja gostili Nemčija in Danska. Uvodna tekma bo ob 18.15, ko se bo Nemčija v Berlinu pomerila s Severno in Južno Korejo, ob 20.15 bo v Koebenhavnu obračun med Čilom in Dansko. Naslov svetovnih prvakov branijo francoski rokometaši.

Letošnji mundial bo potekal v Koebenhavnu, Herningu, Berlinu, Kölnu, Münchnu in Hamburgu.

Slovenija, ki je pred dvema letoma navdušila v Franciji in po neverjetnem preobratu v dvoboju s Hrvaško osvojila bronasto kolajno, ne bo nastopila na letošnjem zaključnem turnirju. Načrte ji je prekrižala Madžarska, ki je na lanskih kvalifikacijskih dvobojih slavila s skupnim izidom 51:50.

Slovenske barve bosta na Danskem in v Nemčiji tako zastopala sodnika Bojan Lah in David Sok, na klopi Savdske Arabije pa je nekdanji slovenski selektor Boris Denić.



Na letošnjem sklepnem turnirju bodo v skupini A v Berlinu nastopile Francija, Rusija, Nemčija, Srbija, Brazilija ter Južna in Severna Koreja, v skupini B v Münchnu Španija, Hrvaška, Makedonija, Islandija, Bahrajn in Japonska, v skupini C v Herningu Danska, Norveška, Avstrija, Tunizija, Čile in Saudska Arabija ter v skupini D v Koebenhavnu pa Švedska, Madžarska, Katar, Argentina, Egipt in Angola.

Po tri najboljše izbrane vrste iz vseh štirih skupin se bodo uvrstile v glavni del tekmovanja, križata pa se skupini A in B ter C in D, druge ekipe pa bodo svoje nastope nadaljevale v tako imenovanem predsedniškem pokalu za razvrstitev od 13. do 16., 17. do 20. ter 21. do 24. mesta.

Tekme glavne skupine I bo gostila slovita Lanxess Arena v Kölnu, tekme skupine II pa bodo v Herningu. Polfinalni tekmi bosta v Hamburgu, za končne odločitve pa v Herningu.

Značke: rokomet, sp

Članki iz rubrike