franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 31.05.2018 12:59:10

Danska pozabljena, na vrsti odločilna tekma s Češko

Grega Wernig
Slovenska ženska rokometna reprezentanca se je na sredini kvalifikacijski tekmi za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji v Celju proti Danski prikazala v lepi luči, navkljub srčni in bojeviti predstavi pa ostala brez točk. Odločilna tekma jo čaka v nedeljo, 3. junija, ko se bo pomerila s Češko. Tekma v Mostu se bo pričela ob 19. uri.

Izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja so bile v knežjem mestu celotno tekmo enakovredne veliko bolj uveljavljenim danskim tekmicam, na koncu pa so jih malenkosti ločile od velikega skalpa. A tudi ob morebitni zmagi nad Dankami se razmerje moči v kvalifikacijski skupini 5 ne bi spremenilo, saj so Čehinje pozno sinoči v Reykjaviku osvojile obe točki, tako da bo odločitev o nastopu Slovenk na EP v Franciji padla šele v nedeljo. Slovenke na tej tekmi morajo zmagati, v nasprotnem primeru bodo zasedle tretje mesto in ostale brez nastopa na EP.

"Čehinje so glede na vse rezultate v preteklosti pred nami, na odločilni tekmi v Mostu pa bodo tako kot mi pod velikim tekmovalnim pritiskom. Igrajo obrambo 5-1, ki mojim varovankam ne ustreza, tako da se moramo na Čehinje dobro pripraviti in njihovo igro analizirati do najmanjših podrobnosti," je pred bližnjo odločilno tekmo dejal Bregar.


"Čehinje so v zadnjem času v velikem vzponu. Vidi se, da dobro delajo in imajo v svojih vrstah izjemne posameznice. Zavedamo se, da nas čaka zelo zahtevna tekma, že na lanski prvi medsebojni tekmi v Celju pa smo se lahko prepričali o kakovosti čeških igralk. Po zahtevni tekmi z Dansko se moramo čim bolje spočiti, na Češkem pa narediti vse, da dosežemo zmago," je dejala po hudi poškodbi povratnica na rokometna igrišča Tamara Mavsar in nato dodala: "Moram potrkati, moje koleno je v redu. Pripravljena sem dobro, v obdobju rehabilitacije sem trdno garala. Zaenkrat nimam nobenih težav, upam, da bo tako tudi naprej."

Po petih krogih v kvalifikacijski skupini 5 vodi Danska z desetimi točkami, na drugem mestu je Češka s petimi, Slovenija je zbrala štiri, Islandija pa eno točko.

Nastop na letošnjem evropskem prvenstvu, ki bo med 29. novembrom in 16. decembrom v Parizu, Nantesu, Montbeliardu, Nancyju in Brestu, so si po nepopolnem petem krogu poleg gostiteljice Francije že zagotovile Norveška, Srbija, Švedska, Danska, Španija in Madžarska.

Članki iz rubrike