GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
0 14.03.2018 15:28:06

Bregar ima kadrovske težave, Vujovićev seznam brez presenečenja

Martin Metelko
Pred žensko rokometno reprezentanco sta kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu v Franciji. Prihodnji teden se bo dvakrat pomerila z Islandijo - prva tekma bo 21. marca v Reykjaviku, druga pa 25. marca v Celju -, odločitev o nastopu na turnirju v Parizu, Nantesu, Montbeliardu, Brestu in Nancyju pa bo padla v začetku poletja.

Slovenska reprezentanca je na uvodnih dveh tekmah kvalifikacijske skupine 5 izgubila proti Danski v Farumu z 22:28 ter remizirala proti Češki v Celju (28:28), prihodnji teden pa se bo dvakrat pomerila z Islandijo, ki je brez točk.

Slovenija bo zadnji in odločilni kvalifikacijski tekmi za EP 2018 igrala 30. maja, ko se bo doma pomerila z Dansko, ter 3. junija, ko jo čaka obračun v gosteh s Češko. Na turnir stare celine se bodo uvrstile po dve najboljši reprezentanci iz vseh sedmih kvalifikacijskih skupin ter najboljša tretjeuvrščena reprezentanca.

V slovenskem ženskem taboru ne skrivajo, da si močno želijo zadržati kontinuiteto nastopov na velikih tekmovanjih, ki se je začela na evropskem prvenstvu na Švedskem 2016, nadaljevala pa na lanskem svetovnem prvenstvu v Nemčiji. Na seznamu slovenskega selektorja Uroša Bregarja je 18 igralk. V izbrano vrsto se po poškodbi vrača Lea Krajnc, priložnost za dokazovanje bosta dobili tudi reprezentančni novinki Karmen Korenič in Katarina Regner. Udeležbo je odpovedala Dominika Mermolja, medtem ko bo Janja Rebolj vadila po prilagojenem programu. V reprezentanci iz osebnih razlogov ne bo izkušene Barbare Lazović, ki je manjkala tudi na SP v Nemčiji.

"V mojem delu moramo zaradi zelo posebne situacije v naši ligi, v kateri imamo le eno pravo poklicno ekipo, sklepati določene kompromise, a naš cilj je preboj na evropsko prvenstvo. Na RZS so nam šli na roko in prestavili vse tekme zadnjega kroga na petek, tako da bomo imeli dan več za trening, kar nam veliko pomeni. Zmagi nad Islandijo nam še ne zagotavljata preboja na evropsko prvenstvo, odločitev o tem bo padla na naših zadnjih dveh tekmah z Dansko in Češko konec maja oziroma v začetku junija," je na današnji novinarski konferenci na sedežu Rokometne zveze Slovenije v Ljubljani dejal Bregar in nato prepustil besedo selektorju slovenske moške izbrane vrste Veselinu Vujoviću.

Za Vujovićeve varovance bosta prijateljska dvoboja z Belorusi - 7. aprila v Trbovljah in 8. aprila v Laškem - prva akcija po januarskem evropskem prvenstvu na Hrvaškem, kjer so navzlic močno zdesetkani zasedbi osvojili osmo mesto in so jih malenkosti ločile od najbolj usodnih tekem. Za moško reprezentanco bo letošnja najbolj pomembna preizkušnja na sporedu v začetku poletja, ko se bo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo na Danskem in v Nemčiji 2019 pomerila s tradicionalnimi tekmeci z Madžarske. Prva tekma bo 9. junija v Kopru, povratna pa 13. junija v Veszpremu.

"Na našo prvo akcijo po evropskem prvenstvu na Hrvaškem sem povabil preverjene igralce. Razmišljal sem tudi o nekaterih mladih igralcih, a nisem prepričan, da bi si priborili nastop na izjemno pomembnih tekmah z Madžarsko," je uvodoma dejal Vujović in dodal: "Za prijateljski tekmi z Belorusi smo se na zvezi odločil zaradi tega, ker so po slogu in načinu igre zelo podobni Madžarom. Obe tekmi bomo vzeli zelo resno, na nasprotni strani bomo imeli zelo kakovostno reprezentanco, ki se je na Hrvaškem pokazala v zelo lepi luči in goji lep in sodoben rokomet."

Ženske
- vratarke: Karmen Korenič (Thun), Edita Amon (Zelene doline) in Amra Pandžić (Krim Mercator);
- krilne igralke: Ines Amon, Alja Koren (obe Krim Mercator) in Katarina Regner (Z'dežele);
- zunanje igralke: Ana Abina, Tjaša Stanko, Nina Zulić (vse Krim Mercator), Teja Ferfolja (Roman), Ana Gros (Metz), Janja Rebolj (Zagorje), Lara Hrnčič (Z'dežele), Lea Krajnc (brez kluba) in Tjaša Rudman (Mlinotest Ajdovščina);
- krožne napadalke: Aneja Beganović (Krim Mercator), Lina Krhlikar (Göppingen) in Nataša Ljepoja (Zagorje).

Moški
- vratarji: Klemen Ferlin (Gorenje Velenje), Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško), Urh Kastelic (Zagreb) in Matevž Skok (Sporting Lizbona);
- krilni igralci: Darko Cingesar (Aix), Blaž Janc (Kielce), Gašper Marguč (Veszprem), Niko Medved, Matic Verdinek (oba Gorenje Velenje) in Mario Šoštarič (Pick Szeged);
- zunanji igralci: Marko Bezjak (Magdeburg), Jure Dolenec (Barcelona), Nik Henigman (Riko Ribnica), Vid Kavtičnik (Montpellier), Borut Mačkovšek, Jaka Malus, Žiga Mlakar (vsi Celje Pivovarna Laško), Gregor Potočnik (Gorenje Velenje) in Miha Zarabec (Kiel);
- krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Vid Poteko (Meškov Brest), Matic Suholežnik (Celje Pivovarna Laško) in Igor Žabič (Wisla Plock).

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike