Mobilna verzija
Uroš je padel na kolena Odkrito.si

Uroš Steklasa padel na kolena: Tjašo zasnubil ...

Tanja Žagar2_osebni arhiv Svet24.si

Tanja Žagar bi odprla slaščičarno

horoskop_znamenja Svet24.si

Horoskop za soboto, 17. marca

gosposvetska cesta_prenova Svet24.si

Slaba novica za voznike: zaprta tudi Dalmatinova

2016-Spelman2 Najstnica.si

Modni kosi, ki jih moraš imeti v omari

samuel lucas in hči Njena.si

V šovu Nova zvezda Slovenije tudi hčerka tega ...

helena blagne Njena.si

Helena Blagne doživela pravljico!

STA
STA

Bregar ima kadrovske težave, Vujovićev seznam brez presenečenja

Martin Metelko

Pred žensko rokometno reprezentanco sta kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu v Franciji. Prihodnji teden se bo dvakrat pomerila z Islandijo - prva tekma bo 21. marca v Reykjaviku, druga pa 25. marca v Celju -, odločitev o nastopu na turnirju v Parizu, Nantesu, Montbeliardu, Brestu in Nancyju pa bo padla v začetku poletja.

Slovenska reprezentanca je na uvodnih dveh tekmah kvalifikacijske skupine 5 izgubila proti Danski v Farumu z 22:28 ter remizirala proti Češki v Celju (28:28), prihodnji teden pa se bo dvakrat pomerila z Islandijo, ki je brez točk.

Slovenija bo zadnji in odločilni kvalifikacijski tekmi za EP 2018 igrala 30. maja, ko se bo doma pomerila z Dansko, ter 3. junija, ko jo čaka obračun v gosteh s Češko. Na turnir stare celine se bodo uvrstile po dve najboljši reprezentanci iz vseh sedmih kvalifikacijskih skupin ter najboljša tretjeuvrščena reprezentanca.

V slovenskem ženskem taboru ne skrivajo, da si močno želijo zadržati kontinuiteto nastopov na velikih tekmovanjih, ki se je začela na evropskem prvenstvu na Švedskem 2016, nadaljevala pa na lanskem svetovnem prvenstvu v Nemčiji. Na seznamu slovenskega selektorja Uroša Bregarja je 18 igralk. V izbrano vrsto se po poškodbi vrača Lea Krajnc, priložnost za dokazovanje bosta dobili tudi reprezentančni novinki Karmen Korenič in Katarina Regner. Udeležbo je odpovedala Dominika Mermolja, medtem ko bo Janja Rebolj vadila po prilagojenem programu. V reprezentanci iz osebnih razlogov ne bo izkušene Barbare Lazović, ki je manjkala tudi na SP v Nemčiji.

"V mojem delu moramo zaradi zelo posebne situacije v naši ligi, v kateri imamo le eno pravo poklicno ekipo, sklepati določene kompromise, a naš cilj je preboj na evropsko prvenstvo. Na RZS so nam šli na roko in prestavili vse tekme zadnjega kroga na petek, tako da bomo imeli dan več za trening, kar nam veliko pomeni. Zmagi nad Islandijo nam še ne zagotavljata preboja na evropsko prvenstvo, odločitev o tem bo padla na naših zadnjih dveh tekmah z Dansko in Češko konec maja oziroma v začetku junija," je na današnji novinarski konferenci na sedežu Rokometne zveze Slovenije v Ljubljani dejal Bregar in nato prepustil besedo selektorju slovenske moške izbrane vrste Veselinu Vujoviću.

Za Vujovićeve varovance bosta prijateljska dvoboja z Belorusi - 7. aprila v Trbovljah in 8. aprila v Laškem - prva akcija po januarskem evropskem prvenstvu na Hrvaškem, kjer so navzlic močno zdesetkani zasedbi osvojili osmo mesto in so jih malenkosti ločile od najbolj usodnih tekem. Za moško reprezentanco bo letošnja najbolj pomembna preizkušnja na sporedu v začetku poletja, ko se bo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo na Danskem in v Nemčiji 2019 pomerila s tradicionalnimi tekmeci z Madžarske. Prva tekma bo 9. junija v Kopru, povratna pa 13. junija v Veszpremu.

"Na našo prvo akcijo po evropskem prvenstvu na Hrvaškem sem povabil preverjene igralce. Razmišljal sem tudi o nekaterih mladih igralcih, a nisem prepričan, da bi si priborili nastop na izjemno pomembnih tekmah z Madžarsko," je uvodoma dejal Vujović in dodal: "Za prijateljski tekmi z Belorusi smo se na zvezi odločil zaradi tega, ker so po slogu in načinu igre zelo podobni Madžarom. Obe tekmi bomo vzeli zelo resno, na nasprotni strani bomo imeli zelo kakovostno reprezentanco, ki se je na Hrvaškem pokazala v zelo lepi luči in goji lep in sodoben rokomet."

Ženske
- vratarke: Karmen Korenič (Thun), Edita Amon (Zelene doline) in Amra Pandžić (Krim Mercator);
- krilne igralke: Ines Amon, Alja Koren (obe Krim Mercator) in Katarina Regner (Z'dežele);
- zunanje igralke: Ana Abina, Tjaša Stanko, Nina Zulić (vse Krim Mercator), Teja Ferfolja (Roman), Ana Gros (Metz), Janja Rebolj (Zagorje), Lara Hrnčič (Z'dežele), Lea Krajnc (brez kluba) in Tjaša Rudman (Mlinotest Ajdovščina);
- krožne napadalke: Aneja Beganović (Krim Mercator), Lina Krhlikar (Göppingen) in Nataša Ljepoja (Zagorje).

Moški
- vratarji: Klemen Ferlin (Gorenje Velenje), Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško), Urh Kastelic (Zagreb) in Matevž Skok (Sporting Lizbona);
- krilni igralci: Darko Cingesar (Aix), Blaž Janc (Kielce), Gašper Marguč (Veszprem), Niko Medved, Matic Verdinek (oba Gorenje Velenje) in Mario Šoštarič (Pick Szeged);
- zunanji igralci: Marko Bezjak (Magdeburg), Jure Dolenec (Barcelona), Nik Henigman (Riko Ribnica), Vid Kavtičnik (Montpellier), Borut Mačkovšek, Jaka Malus, Žiga Mlakar (vsi Celje Pivovarna Laško), Gregor Potočnik (Gorenje Velenje) in Miha Zarabec (Kiel);
- krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Vid Poteko (Meškov Brest), Matic Suholežnik (Celje Pivovarna Laško) in Igor Žabič (Wisla Plock).

Značke: rokomet , sta