900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ru
ru
15 24.01.2018 19:14:55

VUJOVIĆ SPET RAZJARJEN: "Po teh pravilih bi morala dosoditi sedemmetrovko za nas!"

Martin Metelko
Kako je slovenski selektor Veselin Vujović primerjal zadnje sekunde tekme s Češko s hitenjem na letalo, ko imaš premalo časa.

Vujović je vedno govoril tako kot misli, zato ga imajo mnogi taki radi, spet drugi pa ga pljuvajo in govorijo o njemu, da je premalo diplomatski.
Toda Vujović za remi proti Češki ni neposredno obsodil portugalska sodnika. "Dva dneva in dve težki tekmi – to ni najlažje. Malce smo bili čustveno izpraznjeni po tekmi s Španijo, mislim pa, da smo do neke mere tudi podcenjevali Čehe. Pred in med tekmo sem vseskozi poskušal moje varovance prepričati, da bo tekma s Čehi izjemno zahtevna, kar je potrdil prvi polčas. Čehi so povedli z veliko razliko in veliko truda je bilo potrebnega z naše strani, da smo nadoknadili zaostanek, pri tem pa porabili tudi veliko energije. Upal sem, da bo tehtnico na našo stran nagnila svežina mojih igralcev s klopi, na tekmi s Češko pa tega ni bilo. Učinek krožnih igralcev je bil katastrofalen, v napadu in obrambi smo naredili odločno preveč napak, veliko smo grešili v napadu. Navkljub temu smo si v končnici priigrali dva gola prednosti, a tega nismo znali unovčiti. Upal sem na zmago, v odločilnih trenutkih pa nismo imeli sreče in znanja," je remi s Češko komentiral Vujović.
Potem pa je cinično dodal: "Morda pa je najboljše to, da se je končalo kot se je, da cela Evropa vidi kakšni so sodniški kriteriji za nas in proti nam. Na sodnike se ne bom izgovarjal, a v končnici tekme sta dosodila sporno sedemmetrovko v našo škodo, potem pa..."
In potem ta znamenita pravila oviranja in onemogočanja igralca pri metu v zadnjih sekundah, ki je Nemcem prinesla sedemmetrovko proti Sloveniji, Slovencem pa ne sedemmetrovke proti Češki. "Po kriterijih, ki so nam jih razložili ljudje iz evropske zveze, je prekršek v zadnjih sekundah sedemmetrovka. V našem zadnjem napadu pa sodnika nista dosodila sedemmetrovke v našo korist, čeravno bi jih po pravilih morala. Prekršek nad Margučem je bil, pojasnili pa so nam, da so sodniki pustili prednost. To je nekaj podobnega, kot da bi me pustili na letalo, ko imam do njega trideset minut, a bo poletelo čez štiri minute. Sicer pa je vse nesmiselno. Ne verjamem, da bo vse to bolelo kogarkoli drugega razen nas."


Vujović je bil seveda po tekmi s Češko razočarana, na prvenstvu pa je bil najbolj razočaran nad... "Na tem prvenstvu sem najbolj razočaran nad odnosom, ki so ga imeli do reprezentance Slovenije. Biti moramo za nekaj zadetkov boljši od nasprotnika, da bi zmagali tekmo. V bližnji prihodnosti ne bomo organizirali prvenstva v Sloveniji, da bi nas imeli za domačine, ampak bomo cel čas gostje. Tako pač je."
Na koncu se je Vujo dotaknil še izjemnih slovenskih navijačev: "Nisem hotel govoriti o tem, a vendar... Na tem prvenstvu nam je manjkalo šest igralcev, ki so zame zelo pomembni. Zahvaljujem pa se vsem navijačem, ki so prišli na tekmi in nas podpirali, zahvaljujem se celi Sloveniji, ki je bila z nami."

Članki iz rubrike