Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ru
ru
1 24.01.2018 14:32:53

SIJAJNO RAZKRITJE VEČERA: Veselin Vujović je TAKOLE enkrat že napredoval v ENAKO ZAPLETENEM položaju (video)

Veselin Vujović
SN arhiv / Cropix
Čudeži se v športu dogajajo in športno je verjeti, dokler se ne zgodi drugače. Da se slovenski rokometaši prebijo v polfinale, se mora zgoditi nekaj neverjetnega, toda ne nemogočega.

Ob tem, da mora danes Slovenija premagati Češko in da Makedonija ne premaga Danske, se mora zadnja tekma v naši skupini med Nemčijo in Španijo končati z remijem. Prva dva rezultata sta dokaj verjetna, toda remi Španije in Nemčije... ?

Toda slovenski selektor Veselin Vujović je enkrat že čakal na podoben razplet in ga tudi dočakal.

Pri časpisu Večer (https://www.vecer.com/vujo-je-vse-to-ze-enkrat-dozivel-zato-slovenija-se-bolj-upa-na-polfinale-ep-6389816) so se spomnili zadnjega kroga drugega dela svetovnega rokometnega prvenstva 1982 v Nemčiji, ko je takratna reprezentanca SFRJ iskala pot v finale. Za osvojitev prvega mesta v skupini je Jugoslavija potrebovala zmago nad Švedsko, Špansko zmago nad Romuni in ne zmago Dancev nad Madžari. Tekme so igrali na isti dan, vendar ob različnem času (tako kot na letošnjem EP na Hrvaškem). Scenarij se je zdel skoraj nemogoč oziroma vsaj tako nemogoč kot je današnji za Slovenijo. Toda... Španci so premagali Romune z 22:20, reprezentanca SFRJ v kateri je igral tudi Celjan Vlado Bojovič in sedanji slovenski selektor Vujović, je potem razbila Švedsko sa 30:19, zadnja tekma pa je bila končana približno uro po koncu tekme Jugoslavije. In potem se je ugodil še "jugoslovanski" čudež, ko so Danci in Madžari remizirali (19:19). SFRJ je tako osvojila prvo mesto v skupini (1. SFRJ 7 točk, 2. Danska 7 točk s slabšo razliko v zadetkih, 3. Romunija 6, 4. Španija 5. Madžarska 4, 6. Švedska 1) in v finalu v Dortmundu igrala z reprezentanco Sovjetske zveze in izgubila s 27:30, Vujović pa je dosegel dva zadetka.

Članki iz rubrike