pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

ru
ru
4 23.01.2018 09:55:08

Predsednik RZS udaril: Vem, ZAKAJ je prišlo do sodniškega 'MASAKRA'! Vujovićeve izjave? Če lev posnema leva, postane opica

Martin Metelko
O sodniških aferah in o kritikah na račun obnašanja Veselina Vujovića se je oglasil tudi prvi mož RZS in Gorenja, Franjo Bobinac.

Slovenska reprezentanca je z dogajanjem v zadnjih med športnimi navdušenci dvignila ogromno prahu. Oziroma bolje rečeno, za to sta poskrbeli romunski in litovski sodniški dvojici, ki sta na prvih dveh tekmah krojili usodo obeh tekem. 

"Na tekmi z Nemčijo ni šlo za sodniško napako, temveč materialno kršenje pravil. Skoraj desetminutno gledanje v zaslon za črno zaveso je bila prava farsa, vsekakor tudi ni bila dobra reklama za ta šport. Tudi predsednik Evropske rokometne zveze (EHF) Michael Wiederer mi je dejal, da se mu je vse skupaj zdelo slabo. Verjamem, da je bilo vodilne pri EHF tudi sram. Nismo se hoteli prehitro odzvati. Veliko je bilo sporočil, ki so pozivala k odhodu, češ da je dovolj, a še več takšnih, naj pritiskamo na različne načine, igralci pa morajo tekmovati. Na začetku seje predsedstva sem povedal svoje mnenje, da moramo ostati in vzporedno nadaljevati s pritiski, da se zgodijo potrebne spremembe. Predlog je užival popolno podporo in smo ga soglasno sprejeli. Odločili smo se tudi, da igralce povsem izločimo iz tega procesa, imeli so nalogo, da se pripravijo na tekmo s Črno goro, z igro so pokazali, da jih zunanji vplivi niso preveč zmotili," je v intervjuju za Delo povedal Bobinac in se dotaknil tudi 'sodniške kraje': "Na tekmi z Nemčijo ni bilo dovolj znanja, šlo je za amaterizem sodnikov v primerjavi s profesionalnostjo športnikov. Tako pomembne tekme ne bi smeli soditi ljudje, ki nimajo dovolj znanja in izkušenj. Litovska sodnika nimata zadostne kilometrine na tej ravni, da bi se pravilno odzvala. Tega ne jemljem kot teorije zarote. Izbor sodnikov za prvo tekmo z Makedonijo pa kaže, da so morda sodniki zapadli v merila, ki so bila očitno bolj pisana na kožo Makedoncem. Ti tekmi sta bili povsem različni, čeprav smo bili pri obeh oškodovani."

vujovic-bobinac nm
Nikola Miljković

Veliko prahu je s svojimi izjavami dvignil tudi selektor Veselin Vujović, ki so ga mnogi obsojali zaradi ostrih besed, ki jih je uporabljal, ko je govoril o sodnikih in evropski rokometni zvezi ter njenih veljakih: "Vsi smo celovite osebnosti. Od nekoga ne moreš dobiti le najboljšega ali najslabšega dela, temveč vse. Vujović ima veliko dobrih lastnosti in je odličen trener, zato še vedno stojim za tem, da je bil prava izbira. Sicer mu sproti kaj povem, imava odprt in odkrit odnos. Vsak ima svoj značaj. Če lev posnema leva, postane opica. To, kako bi se moral obnašati, je najlažje komentirati od daleč. Obstajajo meje dobrega okusa, kritičnost je bila izražena, ko smo bili vsi prizadeti, iz tega ne bi delal velike drame. Stvari se umirjajo, odslej se bomo ukvarjali le z igriščem in igro. V celoti se z Vujovićevimi izjavami ne strinjam, poskušam jih relativizirati, ne pristajam pa na čistunstvo nekaterih, ki so postali specialisti za pravila obnašanja ob klopi."

Članki iz rubrike