Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

sta
sta
0 20.01.2018 13:24:39

Veselin Vujović: Tega si kot trener NE SMEM DOVOLITI!

Reuters
Slovenska rokometna reprezentanca je v poznih dopoldanskih urah opravila edini današnji trening.

Na njem pa je selektor Veselin Vujović dejal, da bo v nadaljevanju EP na Hrvaškem priložnost za dokazovanje dobil vratar Urh Kastelic, morda tudi eden od dveh zunanjih igralcev Nejc Cehte ali Patrik Leban.

Slovenski rokometaši so edini današnji trening opravili kar v športni dvorani v Svetem Martinu ob Muri, kjer so nastanjeni, sicer pa je malo manj kot uro vožnje oddaljen od Varaždina.

"Gotovo bom opravil zamenjavo. Kot trener si ne smem dovoliti, da ne bi priložnosti dobil eden najbolj nadarjenih vratarjev, kar Kastelic nedvomno je. Eno zamenjavo bom opravil tudi na zunanjem položaju, kandidata sta Nejc Cehte in Patrik Leban. Končne odločitve o tem še nisem sprejel, v vsakem primeru pa si prav vsi zaslužijo nastop na zaključnem turnirju," je dejal Vujović.


"Prave sposobnosti igralca spoznate šele, ko zaigra za reprezentanco. So različni tipi igralcev, ki v klubih igrajo fantastično, v reprezentanci slabo ali pa je slika povsem obratna. Upam, da bodo novi igralci znali prevzeti odgovornost na svoja ramena," je dodal Vujović.

Kastelic je bil član slovenske izbrane vrste na lanskem svetovnem prvenstvu v Franciji, kjer je Slovenija osvojila odličje bronastega leska. Visokorasli vratar Zagreba je tedaj branil na uvodnih treh tekmah proti Angoli, Islandiji in Makedoniji, nato pa svoje mesto prepustil izkušenejšemu Urbanu Lesjaku.

"Obe naslednji tekmi v Varaždinu bo potrebno zmagati zavoljo čim boljše končne uvrstitve. Polfinale je močno oddaljeno, tekma za peto mesto pa nam lahko prinese neposredno uvrstitev na svetovno prvenstvo prihodnje leto na Danskem in v Nemčiji, kar tudi ni tako slabo. Tekmi zagotovo ne bosta lahki, predvsem Španci bodo igrali na zmago, mi pa bomo naredili vse, da jim podremo načrte," je dejal Kastelic.

Zadnji slovensko-španski obračun na lanskem SP v Franciji se je končal z zanesljivim zmagoslavjem Španije s 36:26. "Tedaj so nam Španci zares odčitali pravo rokometno lekcijo, a upam, da se jim bomo oddolžili v Varaždinu," je še dodal vratar Zagreba.

Članki iz rubrike