Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
8 20.01.2018 09:55:38

Veselin Vujović zmajeval z GLAVO: To se mi je ZGODILO PRVIČ in če sem iskren, ZARES NE VEM, kaj bomo

Grega Wernig
Slovenska rokometna reprezentanca je po petkovem porazu z Dansko bržkone zapravila vse možnosti za preboj v polfinale, čeravno nekaj teoretičnih možnosti še obstaja.

Med štiri najboljše bi se prebila ob zmagah nad Španijo in Češko. Ob tem bi slovenski reprezentanci morali na roko iti tudi rezultati drugih dvobojev v skupini II.

Selektor Veselin Vujović je po petkovem porazu povedal, da so se njegovi varovanci trudili po najboljših močeh, odločilnega koraka pa niso zmogli narediti. "Smo v položaju, ko nam preostane le, da se na zadnjih dveh tekmah maksimalno potrudimo in skušamo premagati Španijo in Češko. V našem interesu je, da si na Hrvaškem izborimo čim boljo uvrstitev. Na zadnjih tekmah bom morda z nekaterimi menjavami osvežil ekipo v želji, da ji povrnem zbranost. Bržkone bom vpeljal igralce, ki so željni dokazovanja in rezultata, da iz tega turnirja izvlečemo maksimum," je uvodoma dejal Vujović in dodal: "Ne morem reči, da sem razočaran nad našo igro, a sem daleč od tega, da lahko rečem, da sem zadovoljen. Besede, da smo se tekmecem dostojno in dobro upirali, me ne zanimajo in v športu nič ne pomenijo. Na vsaki tekmi moraš dati vse od sebe, mi pa na zadnjem dvoboju poti Danski tega nismo naredili."

V prvem delu tekmovanja v Zagrebu se je slovenska izbrana vrsta veliko ukvarjala s sojenjem in celo napovedala protestni odhod s prvenstva. Je morda tudi to vzelo preveč energije slovenskim rokometašem pred odločilnimi tekmami v Varaždinu?

"Ne verjamem, da je to vplivalo, če je pa bilo tako, potem moji varovanci niso pripravljeni za velika tekmovanja. Na njih se dogaja marsikaj. Če te tovrstne zadeve motijo, potem niso nared za nastope na veliki sceni. Na turnirjih se moraš čim prej privaditi na poraze in zmage ter svojo osredotočenost usmeriti na naslednjo tekmo, zadržati zbranost in imeti v sebi močan voljni moment. To je osnova," je dejal Vujović in dodal: "Po tekmi z Dansko imamo na voljo tri proste dni, kar se mi je zgodilo prvič v moji igralski ali trenerski karieri. Če sem iskren, zares ne vem, kaj bomo delali v teh treh dneh v tistem zakotju, kjer smo nastanjeni. Nekaj si bomo morali izmisliti, razmišljam celo o tem, da igralcem dam enodnevni premor. Trenutno smo nastanjeni na hrvaško-slovenski meji, do njihovih domov pa ni daleč ..."

Slovenija bo naslednjo tekmo igrala v torek, 23. januarja, ko se bo pomerila s Španijo, dan kasneje pa še s Češko.

vujovic
Grega Wernig

Članki iz rubrike