mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ru
ru
21 17.01.2018 15:54:28

Ostanemo ali gremo? ROKOMETNA ZVEZA SLOVENIJE ODLOČILA! O odločitvi pa si lahko mislite, kar si hočete ...

www.alesfevzer.com
Rokometna zveza Slovenije je na seji predsedstva odločila.

Slovenija ostaja na evropskem prvenstvu. Slovenija bo nadaljevala s tekmovanjem, čeprav predsedstvo RZS ocenjuje, da so bila materialno kršena pravila in da je bila Slovenija grobo oškodovana. Slovenija na prvenstvu ostaja za dobro rokometašev, reprezentance in navijačev, je pojasnil predsednik zveze Franjo Bobinac, a napovedal nadaljnje pritožbe in nadaljnji boj za pravico po sramotnem sojenju na obeh dosedanjih tekmah.

"Pritožili se bomo na naslednji stopnji in nato tudi nadaljevali na arbitražnem razsodišču v Lozani, če bo to potrebno. Ne samo zato, ker verjamemo, da so dejansko bila materialno kršena pravila na srečanju z Nemčijo, temveč zato, ker želimo spremembe in napredek rokometa kot športa. Nadaljevali bomo s tem bojem, enoglasno pa smo ocenili, da je za vse bolje, če ostanemo na prvenstvu in nadaljujemo s tekmovanje," je poudaril Bobinac. 

"Nimamo se pravice igrati z usodo slovenskega rokometa vključno z igralci, ki prihajajo, torej z naslednjimi generacijami. Veseli smo podpore, a je v vsakem primeru prav, da ostajamo na prvenstvu," je dodal generalni sekretar zveze Goran Cvijić, skupaj z ostalimi predstavniki zveze pa so še enkrat obsodili sojenje in poudarili, da sta sodnika v sporni zadnji akciji proti Nemčiji napačno interpretirala pravila in sprejela napačno odločitev.

Zaradi pomanjkanja časa govorci na tiskovni konferenci v Zagrebu, ki se je odvila takoj po izrednem zasedanju predsedstva, niso bili na voljo za novinarska vprašanja vključno s pojasnili o morebitnih kaznih, ki bi utegnile doleteti Slovenijo ali njenega selektorja.    

Članki iz rubrike