zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

ru
ru
3 17.01.2018 14:21:34

Še en udarec za slovensko reprezentanco: Cas za ta primer sploh ni pristojen!

Martin Metelko
Rokometna zveza Slovenije zaradi domnevno spornega sojenja na evropskem prvenstvu grozi s pritožbo na Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani ter s civilnimi tožbami. Odvetnik Janez Pejovnik pri vsem opozarja, da ima Evropska rokometna zveza EHF svoje razsodišče, ki odloča v tovrstnih primerih, zato Cas za ta primer sploh ni pristojen.

Med ukrepi, s katerimi grozi RZS, so odhod z evropskega prvenstva na Hrvaškem, pritožba na Mednarodno športno razsodišče Cas in civilnopravne tožbe. Disciplinska komisija EHF je RZS že zavrnila prvostopenjsko in drugostopenjsko pritožbo, na RZS pa obljubljajo boj do konca.


Vprašanje je, kakšno pritožbo je vložila RZS, opozarja Pejovnik. "Od tega je vse odvisno. Če so se napačno pritožili že na začetku, potem so možnosti za uspeh majhne. Če je izključno napačna sodniška odločitev predmet pritožbe, bo RZS najverjetneje izgubila," je še pred odločitvijo na drugostopenjski pritožbi dejal Pejovnik in dodal: "Civilna tožba ima še manj možnosti, saj se tu odpre vprašanje, koga bi v tem primeru RZS sploh tožila."

EHF ima svoj, samostojen organ, pravi odvetnik, arbitražno sodišče Evropske rokometne zveze, ki je v tem primeru zadolženo za razreševanje tovrstnega spora, Cas za ta primer sploh ni pristojen. Pejovnik pri tem opozarja: "Arbitraža EHF ne bo presojala o sodniški odločitvi."

Značke: rokomet, slovenija

Članki iz rubrike