volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
37 16.01.2018 12:08:38

ZNANA USODA SLOVENSKE PRITOŽBE! In znani naslednji koraki VELIKE DRAME po sodniški kraji!

Martin Metelko
Slovensko pritožbo so že obravnavali in se v zvezi z njo tudi odločili.

Če zelo poenostavimo: pritožbena komisija evropske rokometne zveze je slovensko pritožbo ZAVRNILA. V dolgi klobasi obrazložitve so pojasnili, zakaj, a najpomembneje je, da Sloveniji niso prisluhnili. Niso prisluhnili slovenskemu sklicevanju na materialno kršenje pravil pri presojanju zadnje akcije na tekmi s strani litovskih sodnikov. Prva stopnja je odločila, da je bilo v tem pogledu vse v redu, čeprav Slovenija trdi, da sta sodnika napak interpretirala pravila.

Kaj pa zdaj? Slovenija vztraja pri svojem stališču. Namreč da so trije slovenski rokometaši v zadnji akciji zagrešili prestopek, a da se po pravilih tak prestopek kaznuje zgolj z dvominutno izključitvijo in prostim metom z mesta, na katerem je bil prestopek storjen: torej s sredine igrišča. Kot vemo, sta litovska sodnika namesto tega dosodila rdeč karton Blažu Blagotinšku in sedemmetrovko, s katero so Nemci prišli do izenačenja.

Slovenska delegacija lahko do 20. ure vloži pritožbo na zavrnitev. Potem bodo o tem razpravljali na drugi stopnji in njihova večerna odločitev bo dokončna. Slovenija seveda to pritožbo bo vložila, tako da bomo odgovor res dobili zvečer. V primeru vnovične zavrnitve ostaja grožnja, da bo Slovenija po odločitvi vrha rokometne zveze zapustila prvenstvo.   

Članki iz rubrike