Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Alenka Marinič 1 Njena.si

Osebno: Alenka Marinič, kot je javnost ne pozna

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

ru
ru
0 28.12.2017 17:10:02

ROKOMETNA NORIJA na Hrvaškem! Slovenci, pozor! Vstopnic le še za vzorec!

Slavko Kolar
Hrvaški organizatorji evropskega prvenstva v rokometu, ki bo potekalo med 12. in 28. januarjem, si že manejo roke. Vstopnice gredo namreč za med.

Že prvi dan naj bi tribune v štirih hrvaških mestih (Splitu, Poreču, Zagrebu in Varaždinu) pokale po šivih, tako vsaj zatrjujejo Hrvati. Predvsem obračun v dalmatinski prestolnici med Hrvaško in Srbijo ter ponovitev finala iz zadnjega svetovnega prvenstva med Francijo in Norveško v Poreču. Mi bomo dodali še zagrebški obračun med Slovenijo in Makedonijo ...

No, številke pravijo, da sta poreška Žatika in splitska Spaladium Arena za prvi dan tekmovanja že razprodani. Vstopnice je odslej dalje mogoče dobiti le na črnem trgu, kjer pa cene hitro poskočijo.

Cene za dve tekme na prvi dan prvenstva so sicer bile 150 oziroma 300 hrvaških kun (20 oziroma 40 evrov). Na hrvaških portalih, kjer ljudje (pre)prodajajo vse mogoče stvari, tudi vstopnice, je mogoče vstopnico za tekmo med Hrvati in Srbi dobiti po sedemkrat višji ceni.



Ljudje iz Hrvaške rokometne zveze se trepljajo po prsih, češ prodaja vstopnic presega pričakovanja - ne le za tekme hrvaške izbrane vrste, ampak tudi za ostala srečanja. In ne le dvorana v Splitu, tudi ostale tri so že skoraj povsem razprodane. Na spletu je za prvi dan - za tekme v Zagrebu in Varaždinu - ostalo le že manj kot 200 vstopnic. Hrvati niso presenečeni, saj so že prej napovedovali, da bodo Makedonci in še posebej Slovenci v veliki zagrebški Areni množično podprli svoje rokometaše.

"Zanimanje za tekme Slovenije je ogromno. Doslej smo namreč našim navijačem prodali že več kot 5000 vstopnicm," so sporočili iz Rokometne zveze Slovenije. Veliko bo tudi nemških navijačev, ki tradicionalno podpirajo svojo reprezentanco.

Tudi v Varaždinu so zadovoljni s prodajo. Tam bodo najbolj številni Madžari.

Članki iz rubrike