Mobilna verzija
AKR_9737 Odkrito.si

Ekskluzivno: Rok Ferengja prvič o življenju z ...

Jernej Šugman Svet24.si

Kolegi Jerneja Šugmana močno pogrešajo

horoskop Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 19. februarja

luka mesec Svet24.si

Izjava, ki odmeva: Luka Mesec o izvoznikih

How-do-you-wax-your-legs Najstnica.si

Britje ali depilacija?

Artur Štern Njena.si

Artur Štern se vrača!

neslihan 9 Njena.si

Lepi Burak ogroža njen zakon

STA
STA

Sloveniji se nasmiha organizacija rokometnega evropskega prvenstva za ženske

Reuters

Evropska rokometna zveza (EHF) je posredovala seznam kandidatov za prireditelje evropskih prvenstev v letih 2022 in 2024. Slovenija, Makedonija in Črna gora so že pred časom naznanile skupno kandidaturo za organizacijo ženskega evropskega prvenstva in so edine kandidatke za organizacijo turnirja, ki bo na sporedu med 4. in 20. novembrom 2022.

Na sedež EHF je doslej prispelo šest kandidatur za organizacijo moških evropskih prvenstev 2022 in 2024. Za sklepni turnir 2022 bodo kandidirale Belgija, Španija in Francija (skupna kandidatura), Danska in Švica (skupna kandidatura) ter Madžarska in Slovaška (skupna kandidatura), za organizacijo zaključnega turnirja 2024 pa Danska in Švica (skupna kandidatura), Madžarska in Slovaška (skupna kandidatura) ter Nemčija (samostojna kandidatura). Za ženski sklepni turnir 2022 je doslej na Dunaj prispela le skupna kandidatura Slovenije, Makedonije in Črne gore, za ženski sklepni turnir 2024 pa zaenkrat ni zanimanja med evropskimi državami.

V rokometnem zakulisju so pred časom krožile govorice, da se za organizacijo ženskega EP 2022 spogleduje tudi Rusija, a je ni med prijavljenimi.

Vse kandidatke za organizacijo sklepnih turnirjev v letih 2022 in 2024 mora najprej potrditi izvršni odbor EHF na svoji seji, ki bo 15. decembra letos na Dunaju. Nato bo posebna komisija EHF v začetku prihodnjega leta opravila podroben pregled vseh morebitnih prizorišč zaključnih turnirjev, dokončna odločitev o prirediteljih pa bo padla na kongresu EHF, ki bo 18. in 19. junija prihodnje leto v škotskem Glasgowu.

Značke: rokomet , sta