Mobilna verzija
ru
ru

IZJEMNA novica za slovenske ljubitelje rokometa! Slovenska ženska reprezentanca bo v bodoče še veliko MOČNEJŠA in LEPŠA (FOTO)

Elizabeth Omoregie
alesfevzer.com

Ena boljših in tudi najlepših rokometašic v Evropi je dobila slovenski potni list in bo v bodoče lahko nastopala za Slovenijo.

Govora je o Elizabeth Omoregie, rokometašici Krima Mercatorja, ki je ta teden končno dobila slovensko državljanstvo. »Rada bi se zahvalila vsem, ki mi pomagajo že vse od prihoda v Slovenijo. Tu mi je res zelo všeč, v ekipi se odlično razumemo, prav tako tudi z dekleti iz reprezentance. Vesela sem, da lahko ostanem tu, da sem del odlične ekipe, s katero verjamem, da bomo že kmalu stale na vrhu Evrope. Komaj čakam nadaljevanje sezone, želim si, da bi vse skupaj igrale odličen rokomet in navdušile vse za to čudovito igro,« je za klubsko spletno stran povedala 20-letna Bolgarka nigerijskih korenin.

Njen trener v Krimu Uroš Bregar je zaradi pravil EHF na naslednjem svetovnem prvenstvu decembra v Nemčiji še ne bo mogel koristiti, saj je Omoregieva za Bolgarijo igrala še lani. Bo pa seveda še naprej lahko računal nanjo pri Krimu, s katerim je podaljšala pogodbo do leta 2020.