Mobilna verzija
šarac Odkrito.si

Miki Šarac in skrivnostna svetlolaska

transavia, letalo Svet24.si

Začelo se je s prdenjem, končalo z zasilnim ...

nazif mujić Svet24.si

Po trpljenju in revščini se je poslovil igralec ...

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

ženske spodnje hlače Najstnica.si

Skrivnost razkrita: Temu služi žepek na ...

Artur Štern Njena.si

Artur Štern se vrača!

tina maze2 Njena.si

Podrobnosti poroda Tine Maze

ru
ru

Hrvati so se pritoževali nad grobostjo slovenskih reprezentantov, Veselin Vujović pa jim je v SVOJEM SLOGU odgovoril TAKOLE!

Veselin Vujović
SN arhiv / Cropix

Veselin Vujović je kljub porazu Slovenije na Hrvaškem svoje izbrance dvignil v nebo.

Slovenci so se Hrvatom na obeh »prijateljskih« tekmah v Stožicah in Areni postavili neustrašno po robu, kar se Linu Červarju, njegovim izbrancem in hrvaški javnosti ni najbolj dopadlo. »Najlažje je nekoga s pestjo udariti v glavo in dobiti rdeči karton,« je denimo tarnal Jakov Gojun, eden najbolj robustnih Hrvatov.

Veliko kritik je zaradi pristopa letelo tudi na račun Vujovića, toda ta se ne da. »Naj povem, da nisem niti v enem trenutku zahteval od svojih igralcev, da v kateremkoli trenutku ogrozijo zdravje hrvaških igralcev. Sem pa seveda zahteval, da se ne predajo in da v vsakem trenutku branijo tisto, kar je njihovo. To pa sta naš vratar, naš gol in rezultat,« je za naše kolege iz tiskane izdaje časopisa Ekipa SN dejal Vuja in dodal, da mu nihče iz hrvaškega konca ni ničesar očital na štiri oči: »Nihče mi ni nič rekel, kajti vsi poznajo mojo filozofijo rokometa. Vedo, da sem človek, ki vztraja pri čvrsti obrambi s čvrstimi igralci. Je pa res, da so bili presenečeni, da se je prišla reprezentanca Slovenije dobesedno stepst z njimi brez spoštovanja.«

Prav to mu je bilo všeč, zato je za svoje može kljub temu, da so po remiju v Ljubljani (26:26) v Zagrebu izgubili (20:21) namenil veliko pozitivnih besed. »Prvič, odkar sem selektor Slovenije, sem videl reprezentanco, ki se ni ustrašila ničesar. Niso se ustrašili v Ljubljani, niso se ustrašili v Zagrebu. Igrali so čvrsto, dobivali »batine«, dajali »batine«, vedeli, kaj hočejo,« je zaključil slovenski selektor.