Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 29.09.2017 09:32:35

Slovenske rokometašice pred zahtevno nalogo

m24.si
Slovenske rokometašice v nedeljo čaka druga kvalifikacijska tekma za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto v Franciji. Po sredinem porazu z Dankami z 22:28 se bodo v celjskem Zlatorogu pomerile s Čehinjami, ki so njihove neposredne tekmice za drugo mesto v skupini, tekma v celjskem Zlatorogu pa se bo pričela ob 18. uri.

Izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja so uvodno kvalifikacijsko tekmo v Hamletovi deželi resda izgubile za šest golov, a pošteno spotile absolutne favoritinje skupine 5. Po uvodnih petnajstih minutah tekme v Farumu je kazalo na pravo katastrofo, po zaostanku z 2:9 pa so močno zdesetkane slovenske rokometašice - v primerjavi z zadnjo reprezentančno akcijo, ko so si izborile nastop na decembrskem svetovnem prvenstvu v Nemčiji, manjka kar osem igralk - vendarle strnile svoje vrste in povsem zadihale za ovratnik telesno močnejšim in višjim Dankam. Na koncu so resda izgubile za šest golov, v danskem taboru pa so po tekmi priznali, da so se morali pošteno potruditi za končno zmago.

Slovensko reprezentanco v nedeljo v mestu grofov čaka zahtevna naloga, na nasprotni strani igrišča ji bo stala ena najbolj perspektivnih izbranih vrst na svetu. Z njo se je lani na Ptuju že dvakrat pomerila na pripravljalnih tekmah, na njih pa je imela polovičen izkupiček. Čehinje so z zmago odprle kvalifikacije za EP v Franciji in v Zlinu ukanile islandske tekmice s 30:23.


"V primerjavi z uvodno tekmo na Danskem bo zaigrala tudi Ines Amon, ki bo na levem krilu lahko razbremenila Polono Barič. V Farumu smo se Dankam zoperstavili z globoko obrambo, proti Čehinjam pa se bomo morali s plitko obrambno postavitvijo. Češka je mlada in zelo perspektivna ekipa, v svojih vrstah pa ima tudi nekaj zelo izkušenih igralk na zunanjih položajih. Pred nami je zahtevna naloga, a verjamem v svoje varovanke," je pred nedeljsko tekmo dejal Bregar.

Slovenija bo kvalifikacijski ciklus za EP nadaljevala marca prihodnje leto, ko bo odigrala dve tekmi z Islandijo, tretji sklop pa bo na sporedu konec maja in v začetku junija prihodnje leto, ko se bo doma pomerila z Dansko in gostovala na Češkem. Na evropsko prvenstvo, ki bo med 30. novembrom in 16. decembrom prihodnje leto v Franciji, se bodo iz vseh sedmih kvalifikacijskih skupin uvrstile po dve najboljši izbrani vrsti, napredovala pa bo še najboljša tretjeuvrščena reprezentanca.

Slovenija bo med 1. in 17. decembrom letos nastopila tudi na svetovnem prvenstvu v Nemčiji, v skupinskem delu se bo pomerila s Francijo, Romunijo, Španijo, Angolo in Paragvajem.

Značke: rokomet, ženske

Članki iz rubrike