Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 25.09.2017 14:30:40

Slovenske rokometašice začenjajo misijo Francija 2018

Drago Wernig - TAKA
Pred slovensko žensko rokometno reprezentanco sta v tem tednu uvodni kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto v Franciji. Najprej se bo v sredo v Farumu pomerila z Dansko, nato pa v nedeljo v Celju še s Češko. Slovenke bodo nastopile zdesetkane, v primerjavi z zadnjo akcijo bo manjkalo kar osem igralk.

Slovenske rokometašice so se pod vodstvom selektorja Uroša Bregarja v nedeljo zbrale v ljubljanskih Stožicah. Na uvodnem treningu so manjkale številne prvokategornice in nosilke igre, Bregar pa bo zagotovo najbolj pogrešal usluge Tamare Mavsar, ki bo zaradi strganih kolenskih križnih vezi izpustila tudi decembrsko svetovno prvenstvo v Nemčiji, ter Line Krhlikar (poškodba ključnice) in Barbare Lazović (poškodba dlančne kosti). Janja Rebolj se reprezentančne akcije v tem tednu ne bo udeležila zaradi službenih obveznosti, medtem ko se bo slovenska ostrostrelka in članica francoskega Metza Ana Gros reprezentančnim soigralkam zavoljo klubskih obveznosti pridružila šele v torek na Danskem. Od reprezentančnega dresa sta se poleti poslovili dolgoletni nosilki igre Nina Jeriček in Maja Užmah.

"Ekipa je v primerjavi z našo zadnjo akcijo precej spremenjena in pomlajena. Navzlic močno spremenjeni zasedbi so naša pričakovanja velika, ekipa premore veliko energije in gremo po nove izkušnje, ki jih bomo na Danskem, kjer bo dvorana zagotovo polna, tudi dobili. V nedeljo nas nato čaka še Češka, ki je ena najbolj nadarjenih mladih ekip. Z njo smo se lani pomerili dvakrat in enkrat zmagali. Za uspeh bodo morale mlajše igralke, ki bodo dobile tudi več minut za igro, prevzet večjo odgovornost," je na današnji novinarski konferenci v prostorih Rokometne zveze Slovenije dejal slovenski selektor Bregar.

"Na treningih je precej novih obrazov, a vse punce so maksimalno motivirane in željne igranja na najvišji ravni. Upam, da bo temu primerna tudi tekma na Danskem, kjer ne želimo zgolj odigrati tekme, temveč se prikazati v najboljši luči. Glede na spremenjeno sestavo ekipe imamo zelo malo časa za uigravanje, a delamo intenzivno na tem, da se čim bolje spoznamo in v garderobi znotraj ekipe naredimo pravo kemijo," je dejala izkušena vratarka Miša Marinček, medtem ko je Tjaša Stanko dodala: "Ekipa je pomlajena, v njej je veliko novih punc. Vse igralke so željne dokazovanja na najvišji rokometni sceni, prepričana sem, da se bodo vse borile borile za trenerjevo zaupanje in minutažo. Poskušali se bomo čim bolje uigrati in v prvem sklopu kvalifikacij prikazati najboljšo možno igro."


Tekma na Danskem se bo v sredo pričela ob 21. uri, tekma s Češko pa v nedeljo ob 18. uri. Slovenija bo kvalifikacijski ciklus za EP nadaljevala marca prihodnje leto, ko bo odigrala dve tekmi z Islandijo, tretji sklop pa bo na sporedu konec maja in v začetku junija prihodnje leto, ko se bo doma pomerila z Dansko in gostovala na Češkem. Na evropsko prvenstvo, ki bo med 30. novembrom in 16. decembrom prihodnje leto v Franciji, se bodo iz vseh sedmih skupin uvrstile po dve najboljši izbrani vrsti, napredovala pa bo še najboljša tretjeuvrščena reprezentanca.

Na Bregarjevem seznamu za tekmi z Dansko in Češko so naslednje igralke:
- vratarke: Miša Marinček, Amra Pandžić (obe Krim Mercator) in Maja Vojnović (Krka);
- krilne igralke: Ines Amon, Polona Barič, Alja Koren (vse Krim Mercator), Živa Čopi (Krka) in Neli Irman (Spono);
- zunanje igralke: Ana Abina, Tjaša Stanko, Hana Vučko, Nina Zulić (vse Krim Mercator), Teja Ferfolja (Roman), Ana Gros (Metz), Pia Hren (Zagorje), Lara Hrnčič (Z'dežele), Veronika Leški, Dominika Mrmolja (obe Krka);
- krožne napadalke: Nataša Ljepoja (Zagorje) in Alja Vrček (Krka).

Značke: rokomet, ženske

Članki iz rubrike