Mobilna verzija
Peter Poles in Tara Zupančič Odkrito.si

Druga sezona šova Zvezde plešejo: Svet bi bil ...

MaticKolenc_IndiraEkic Svet24.si

Po koncu šova našla ljubezen!

brisače Svet24.si

Zdravju nevarni mikrobi na brisačah

gosposvetska cesta_prenova Svet24.si

Slaba novica za voznike: zaprta tudi Dalmatinova

2016-Spelman2 Najstnica.si

Modni kosi, ki jih moraš imeti v omari

alenka tetickovic Njena.si

Bolezen: Alenka Tetičkovič se počasi pobira

branko duric duro Njena.si

Kaj je počel Đuro z energično svetlolasko?

ru
ru

Veselin Vujović BRUTALNO ISKRENO: Naj vam povem, zakaj smo tuji selektorji uspešnejši od Slovencev!

Veselin Vujović
vszi

Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović je eden izmed treh tujcev, ki so s slovensko reprezentanco prišli do medalje na velikih tekmovanjih.

Nekdaj najboljši rokometaš na svetu je Slovenijo popeljal do bronaste medalje na letošnjem svetovnem prvenstvu v Franciji. Od tujih strokovnjakov, ki so delovali v slovenskih izbranih vrstah je Italijanu Andrei Gianiju uspelo z odbojkarsko reprezentanco osvojiti srebrno medaljo v Bolgariji, zdaj je torej še Srb Igor Kokoškov vzel zlato medaljo s košarkarsko reprezentanco na pravkar končanem evropskem prvenstvu v Turčiji. 

Edini Slovenec, ki mu je na klopi katere izmed slovenskih reprezentanc uspelo vzeti medaljo na velikem tekmovanju ostaja Tone Tiselj, ki je na domačem evropskem prvenstvu v rokometu Slovenijo popeljal do srebrne medalje. 

Zakaj so tuji selektorji uspešnejših od domačih? Veselin Vujović je v intervjuju za Siol podal svoj pogled. "Ne vem, zakaj. Prednost je, ker tujci nismo klubsko obarvani. Morda je to v rokometu še posebej prepoznavno. Poleg tega nismo sužnji imen in tradicije. Prepričan sem, da bi, če bi bil selektor reprezentance Slovenec, zanjo še vedno igralo precej rokometašev, ki jih zdaj ni več v ekipi. Verjetno se ne bi lotil pomlajevanja. Jaz težave, da ne bi vlagal v mladost, nisem imel, nima je Kokoškov, niti je ni imel Giani. Ne vem, koliko so spoštovali moje predhodnike, vem pa, da igralce spoštujem jaz, oni pa mene. Brez tega ni dobrega rezultata," je dejal slovenski rokometni selektor in trener Kopra.

Celoten intervju z Veselinom Vujovićem si lahko preberete tukaj