Mobilna verzija
ru
ru

Veselin Vujović BRUTALNO ISKRENO: Naj vam povem, zakaj smo tuji selektorji uspešnejši od Slovencev!

Veselin Vujović
vszi

Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović je eden izmed treh tujcev, ki so s slovensko reprezentanco prišli do medalje na velikih tekmovanjih.

Nekdaj najboljši rokometaš na svetu je Slovenijo popeljal do bronaste medalje na letošnjem svetovnem prvenstvu v Franciji. Od tujih strokovnjakov, ki so delovali v slovenskih izbranih vrstah je Italijanu Andrei Gianiju uspelo z odbojkarsko reprezentanco osvojiti srebrno medaljo v Bolgariji, zdaj je torej še Srb Igor Kokoškov vzel zlato medaljo s košarkarsko reprezentanco na pravkar končanem evropskem prvenstvu v Turčiji. 

Edini Slovenec, ki mu je na klopi katere izmed slovenskih reprezentanc uspelo vzeti medaljo na velikem tekmovanju ostaja Tone Tiselj, ki je na domačem evropskem prvenstvu v rokometu Slovenijo popeljal do srebrne medalje. 

Zakaj so tuji selektorji uspešnejših od domačih? Veselin Vujović je v intervjuju za Siol podal svoj pogled. "Ne vem, zakaj. Prednost je, ker tujci nismo klubsko obarvani. Morda je to v rokometu še posebej prepoznavno. Poleg tega nismo sužnji imen in tradicije. Prepričan sem, da bi, če bi bil selektor reprezentance Slovenec, zanjo še vedno igralo precej rokometašev, ki jih zdaj ni več v ekipi. Verjetno se ne bi lotil pomlajevanja. Jaz težave, da ne bi vlagal v mladost, nisem imel, nima je Kokoškov, niti je ni imel Giani. Ne vem, koliko so spoštovali moje predhodnike, vem pa, da igralce spoštujem jaz, oni pa mene. Brez tega ni dobrega rezultata," je dejal slovenski rokometni selektor in trener Kopra.

Celoten intervju z Veselinom Vujovićem si lahko preberete tukaj