Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ru
ru
2 22.09.2017 11:05:56

Veselin Vujović BRUTALNO ISKRENO: Naj vam povem, zakaj smo tuji selektorji uspešnejši od Slovencev!

Veselin Vujović
vszi
Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović je eden izmed treh tujcev, ki so s slovensko reprezentanco prišli do medalje na velikih tekmovanjih.

Nekdaj najboljši rokometaš na svetu je Slovenijo popeljal do bronaste medalje na letošnjem svetovnem prvenstvu v Franciji. Od tujih strokovnjakov, ki so delovali v slovenskih izbranih vrstah je Italijanu Andrei Gianiju uspelo z odbojkarsko reprezentanco osvojiti srebrno medaljo v Bolgariji, zdaj je torej še Srb Igor Kokoškov vzel zlato medaljo s košarkarsko reprezentanco na pravkar končanem evropskem prvenstvu v Turčiji. 

Edini Slovenec, ki mu je na klopi katere izmed slovenskih reprezentanc uspelo vzeti medaljo na velikem tekmovanju ostaja Tone Tiselj, ki je na domačem evropskem prvenstvu v rokometu Slovenijo popeljal do srebrne medalje. 



Zakaj so tuji selektorji uspešnejših od domačih? Veselin Vujović je v intervjuju za Siol podal svoj pogled. "Ne vem, zakaj. Prednost je, ker tujci nismo klubsko obarvani. Morda je to v rokometu še posebej prepoznavno. Poleg tega nismo sužnji imen in tradicije. Prepričan sem, da bi, če bi bil selektor reprezentance Slovenec, zanjo še vedno igralo precej rokometašev, ki jih zdaj ni več v ekipi. Verjetno se ne bi lotil pomlajevanja. Jaz težave, da ne bi vlagal v mladost, nisem imel, nima je Kokoškov, niti je ni imel Giani. Ne vem, koliko so spoštovali moje predhodnike, vem pa, da igralce spoštujem jaz, oni pa mene. Brez tega ni dobrega rezultata," je dejal slovenski rokometni selektor in trener Kopra.

Celoten intervju z Veselinom Vujovićem si lahko preberete tukaj

Članki iz rubrike