Mobilna verzija
STA
STA

Rokometaši brez poraza v prvem delu MSP

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na mladinskem svetovnem prvenstvu v Alžiriji skupinski del končala brez poraza

Na petih tekmah je premagala Dansko s 33:30, Katar z 31:23, Egipt z 28:23 in Švedsko z 31:18 ter igrala neodločeno s Francijo 22:22, v sredo pa se bo v osmini finala pomerila z Madžarsko.

Slovenska izbrana vrsta, ki jo vodi trener ormoškega Jeruzalema Sašo Praprotnik, v Alžiriji nastopa brez štirih pomembnih igralcev, kot so Blaž Janc, Matic Grošelj, Jaka Malus in Darko Stojnić, navzlic temu pa je skupinski del zaključila brez poraza.

"Za nami je prvi del svetovnega prvenstva, ki smo ga oddelali z odliko. Pred začetkom smo si kot cilj zadali prvo ali drugo mesto v skupini in to nam je uspelo. Z igrami smo pokazali, da smo zrela ekipa, ki z malo športne sreče lahko pride tudi do polfinala. Pred nami je drugi del tekmovanja, v katerem nas najprej čakajo rokometaši Madžarske, ki so fizično zelo močni, a z dobro pripravo in vero v svoje sposobnosti menim, da lahko napredujemo v četrtfinale," je dejal Praprotnik.

Značke: rokomet , sp