Mobilna verzija
STA
STA

Slovenski rokometaši drevi v Schaffhausnu

Grega Wernig

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo drevi igrala svojo predzadnjo tekmo v kvalifikacijski skupini 5 za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto na Hrvaškem. V Schaffhausnu jo čaka tekma s Švico, ki se bo v BBC Areni pričala ob 20.15.

Močno spremenjena in zdesetkana slovenska ekipa je pred zahtevno nalogo, v našem taboru pa verjamejo, da premorejo dovolj znanja, moči in modrosti. Le zmagi na današnji tekmi v Schaffhausnu ter na sobotnem obračunu s Portugalci v Kopru Sloveniji zanesljivo prinašata preboj med 16 najboljših izbranih vrst na evropskem prvenstvu, ki bo med 12. in 28 januarjem prihodnje leto na Hrvaškem.

Odprtih je še nekaj drugih možnosti, med drugim se lahko Vujovićevi izbranci na evropsko prvenstvo uvrstijo tudi v primeru poraza proti Švicarjem in po zmagi nad Portugalci, v tem primeru pa morajo Nemci slaviti na sredini tekmi v predmestju Porta.

Po štirih krogih si je Nemčija z maksimalnimi osmimi točkami že izborila nastop na evropskem prvenstvu, Portugalska jih ima pet, Slovenija tri, Švica pa je brez točk.

Značke: rokomet , švica , slovenija