reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 02.06.2017 14:14:42

Vujović naknadno poklical Barišiča Jamna in Potočnika

Grega Wernig
Pred slovensko moško rokometno reprezentanco sta odločilni tekmi za nastop na evropskem prvenstvu na Hrvaškem 2018. Selektor Veselin Vujović ima zavoljo številnih poškodb silne težave pri izbiri kadra za junijski tekmi s Švico in Portugalsko, novinca na njegovem seznamu sta Saša Barišič Jaman in Gregor Potočnik.

Poleg že dlje časa odsotnega Vida Kavtičnika, ki si je na zadnji tekmi svetovnega prvenstva v Franciji strgal srednje kolenske križne vezi in še vedno opravlja rehabilitacijo v Montpellierju, bo še drugi ciklus zapored zaradi poškodbe prepone moral izpustiti Darko Cingesar, proti Švici in Portugalski pa ne bodo mogli zaigrati niti Dean Bombač, ki je prestal operacijo po poškodbi dlančne kosti, Vid Poteko (poškodba stopala), Nik Henigman (poškodba stopala) ter Primož Prošt, ki ima kronične težave s kolenom.

Priprave bo tako po novem začelo 20 rokometašev, po nekajdnevni prisotnosti pred kvalifikacijami za SP 2017 junija lani znova levi zunanji rokometaš velenjskega Gorenja Potočnik, prvič pa tudi igralec hrvaških Našic Barišić Jaman. Marko Bezjak (Magdeburg) in Jure Dolenec (Montpellier) se bosta reprezentanci zaradi klubskih obveznosti pridružila 10. junija.

Slovenija je po štirih odigranih tekmah v skupinskem delu kvalifikacij na tretjem mestu. Za vodilno Nemčijo, ki si je že zagotovila nastop na evropskem prvenstvu, zaostaja za pet, za drugouvrščeno Portugalsko pa za dve točki. Slovenija se bo 14. junija pomerila s Švico v Schaffhausnu, s Portugalsko pa 17. junija v Kopru. Na evropsko prvenstvo se bosta uvrstili dve najboljši izbrani vrsti iz skupine 5.


Slovenija bo priprave začela v ponedeljek, 5. junija, v Zrečah. Slovenski rokometaši bodo v sklopu priprav odigrali dve prijateljski tekmi s Črnogorci, prva bo 8. junija v Škofji Loki, druga pa dan kasneje v Šmartnem pri Litiji.

Na Vujovićevem seznamu so naslednji rokometaši:
- vratarji: Urh Kastelic (Pick Szeged), Matevž Skok (Zagreb) in Klemen Ferlin (Gorenje Velenje);
- krilni igralci: Blaž Janc, Tilen Kodrin (oba Celje Pivovarna Laško), Mario Šoštarič (Pick Szeged), Gašper Marguč (Veszprem) in Matic Verdinek (Maribor Branik);
- zunanji igralci: Marko Bezjak (Magdeburg), Jure Dolenec (Montpellier), Jan Grebenc (oba Riko Ribnica), Miha Zarabec, Borut Mačkovšek, Žiga Mlakar (vsi Celje Pivovarna Laško), David Miklavčič (Zagreb), Nejc Cehte in Gregor Potočnik (oba Gorenje Velenje);
- krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged) in Igor Žabič (Sporting).

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike