favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

sta
sta
0 06.05.2017 19:38:42

Dolenec: Obnašamo se kot da smo totalni avtsajderji

Grega Wernig
Slovenski rokometaši so v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki ga bo naslednje leto gostila Hrvaška, še drugič izgubili z Nemčijo. Evropski prvaki so bili boljši s 25:20 (14:10).

Veselin Vujović, selektor Slovenije: "Tekma je bila težka in naporna, z doseženim pa nisem zadovoljen. Nismo igrali dobro, čeravno bolje kot pred dnevi v Ljubljani. Imamo veliko težav, predvsem pa je zaskrbljujoče to, da je veliko naših igralcev telesno zelo slabo pripravljeno. To mi povzroča veliko težav. Med današnjo večerjo se bom o tem odkrito pogovoril z njimi in jim dal jasno vedeti, da jih ne bom povabil na junijski zbor, če ne izboljšajo svoje telesne pripravljenosti. Prioriteta slovenske reprezentance je, da se uvrsti na evropsko prvenstvo."


Jure Dolenec, reprezentant Slovenije: "Če bi na takšen način odigrali v obrambi v Ljubljani, potem bi bili Nemcem zelo blizu, morda bi jih celo premagali. Enostavno imam občutek, da nekateri naši posamezniki niso samozavestni. Kljub temu, da smo trenutno tretja reprezentanca na svetu, se obnašamo, kot da smo totalni avtsajderji na igrišču, kakovosten rokomet pa kažemo šele v trenutkih, ko močno zaostajamo. V prihodnosti se bo potrebno usesti in te zadeve razčistiti pred junijskima pomembnima kvalifikacijskima tekmama, v nasprotnem primeru se lahko ponovi španska zgodba, ko se po četrtem mestu na svetovnem prvenstvu nismo uvrstili na evropsko prvenstvo. Ta reprezentančna akcija z Nemčijo je bila gotovo korak nazaj."

Miha Zarabec
, reprezentant Slovenije: "Slabše kot v Ljubljani enostavno ni bilo mogoče odigrati. Nemci so bili danes boljši, čeravno smo jim bili vseskozi enakovredni. Usodne so bile nekatere črne minute v naši igri. Po slabi predstavi na prvi medsebojni tekmi smo se malce pobrali, zdaj moramo strniti naše moči za odločilni junijski tekmi s Švicarji in Portugalci. Vse je v naših rokah. Če se želimo prebiti do evropskega prvenstva, potem bo potrebno prikazati veliko več."

Urh Kastelic, vratar Slovenije: "Bolj bi bil vesel, če ne bi ubranil nobenega strela, mi pa bi zmagali. Danes je bila naša obramba na veliko višji ravni kot pred dnevi v Ljubljani. Prejeli smo 25 golov, kar je na meji sprejemljivega, a v napadu bi morali zabiti malce več golov."

Christian Prokop, selektor Nemčije: "Na današnji tekmi nismo blesteli, a najbolj pomembno je, da so moji varovanci izpolnili načrtovani cilj in si s četrto kvalifikacijsko zmago že izborili nastop na evropskem prvenstvu na Hrvaškem."

Članki iz rubrike