Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 06.05.2017 18:41:19

Slovenski rokometaši 'pokurili' ves bonus

Martin Metelko
Slovenska moška rokometna reprezentanca je na četrti kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto na Hrvaškem danes v Halleju igrala z Nemčijo.

Slovenski rokometaši so drugič v tem tednu občutili moč evropskih prvakov iz Nemčije. Po visokem ljubljanskem porazu s 23:32 so na današnjem dvoboju na teniškem stadionu Gerry Weber v Halleju po bolj enakovredni predstavi znova ostali praznih rok in prišli v položaj, ko si na zadnjih dveh kvalifikacijskih tekmah proti Švicarjem in Portugalcem ne smejo več privoščiti spodrsljaja.

Slovenska izbrana vrsta bo odločilni tekmi za preboj na Hrvaško odigrala čez dober mesec. Najprej bo 14. junija gostovala v Švici, tri dni pozneje pa bo v koprski Bonifiki gostila Portugalsko. Po štirih krogih je v skupini 5 v najboljšem položaju Nemčija, ki je zbrala maksimalnih osem točk in si je že zagotovila nastop na evropskem prvenstvu, Slovenija in Portugalska, ki bo v nedeljo ob 16. uri gostila Švico, jih imata po tri, Švica pa je brez točk.

slovenija nemcija 2 mm
Martin Metelko
Selektor slovenske izbrane vrste Veselin Vujović je v uvodno postavo uvrstil vratarja Matevža Skoka, krilna igralca Blaža Janca in Tilna Kodrina, krožnega napadalca Blaža Blagotinška, zunanje položaje pa so zasedli Žiga Mlakar, Miha Zarabec in Borut Mačkovšek.

Njegovi varovanci niso ponovili ljubljanske napake, na sredinem dvoboju problematična obramba - Nik Henigman in David Miklavčič sta menjala Mačkovška in Mlakarja - je bila veliko manj porozna, navkljub neprestani igri na robu izključitve pa so si prvo dvominutno kazen priigrali šele v 15. minuti. V uvodnih petnajstih minutah je bila Slovenija povsem enakovredna favorizirani Nemčiji (5:5), druga polovica prvega polčasa pa je minila v prevladi nemških rokometašev.

Slovenske igralce je znova v obup spravljal vratar Andreas Wolff, vratar rokometnega velikana iz Kiela je med 14. in 21. minuto zaklenil svoja vrata, sedem minut dolg slovenski strelski post pa je po seriji zgrešenih strelov prekinil Henigman. Slovenski rokometaši - v prvi polovici tekme na igrišče ni stopil le Gašper Marguč - so si največji zaostanek pridelali v 25. in 30. minuti, ko so dvakrat zaostali za pet golov (7:12 in 9:14), na veliki odmor pa so odšli s primanjkljajem štirih zadetkov (10:14).

slovenija nemcija 1 mm
Martin Metelko
Uvod v drugo polovico tekme je minil v obojestransko raztrgani predstavi, blestela pa sta oba vratarja. Wolff je še naprej blestel pri domačih "porednih fantih", na slovenski strani pa je v polnem sijaju zablestel Urh Kastelic in nanizal nekaj bravuroznih obramb. Po zaslugi visokoraslega vratarja madžarskega Picka iz Szegeda so se slovenski rokometaši navkljub dokaj povprečni igri v napadu po golu Henigmana v 42. minuti približali na dva gola zaostanka (14:16) in jim dihali za ovratnik do 47. minute (16:18).

Po nekaj manjših napakah in izključitvi Miklavčiča so dve minuti kasneje zaostali za štiri gole (16:20). Do konca dvoboja so prikazali bojevito in srčno predstavo, a močno zdesetkani - manjkali so prvokategorniki Vid Kavtičnik, Darko Cingesar in Matej Gaber - niso bili kos Nemcem, na koncu so doživeli drugi poraz v teh kvalifikacijah.

V slovenski reprezentanci je bil najbolj učinkovit Nik Henigman s petimi goli, Jure Dolenec jih je dosegel štiri.

NEMČIJA - SLOVENIJA 25:20 (14:10)

* Stadion Gerry Weber, gledalcev 9300, sodnika: Dobrovits in Tajok (oba Madžarska).
* Nemčija: Heinevetter, Wolff, Gensheimer 1 (1), Lemke, Wiencek 4, Reichmann 1, Wiede 4, Pekeler 2, Weinhold 1, Fäth 3, Groetzki 1, Weber 4, Dahmke 2, Pieczkowski, Kohlbacher 1, Drux 1.
* Slovenija: Skok, Kastelic, Skube, Blagotinšek 1, Henigman 5, Marguč, Janc 3 (2), Dolenec 4, Poteko, Miklavčič, Kodrin 2, Bezjak 1, Razgor, Zarabec 3 (1), Mačkovšek 1, Mlakar.
* Sedemmetrovke: Nemčija 1 (1), Slovenija 3 (3).
* Izključitve: Nemčija 10, Slovenija 10 minut.
* Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike