Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 06.05.2017 09:06:03

Vujovićeva četa ima danes v Nemčiji popravni izpit

Martin Metelko
Moška rokometna reprezentanca je na uvodnih treh kvalifikacijskih tekmah za nastop na evropskem prvenstvu na Hrvaškem 2018 premagala Švico, igrala neodločeno s Portugalsko in izgubila z Nemčijo, danes pa jo čaka nova preizkušnja v okviru skupine 5. V Halleju se bo pomerila z Nemčijo, tekma pa se bo začela ob 16.10.

V slovenskem taboru so od sredinega prvega medsebojnega dvoboja z Nemčijo pričakovali več, na koncu pa se je obračun med tretjeuvrščeno zasedbo z letošnjega svetovnega prvenstva v Franciji ter zadnjimi evropskimi prvaki in nosilci bronastega odličja z lanskih poletnih olimpijskih iger v Rio de Janeiru končal z zanesljivo zmago Nemčije z 32:23.


Slovenski rokometaši so na prvi tekmi v Ljubljani predvsem pogrešali tri nosilce igre iz Francije, na današnjem obračunu na teniškem stadionu Gerry Weber pa vnovič ne bodo mogli računati na Vida Kavtičnika, Mateja Gabra in Darka Cingesarja. Selektor Veselin Vujović bo priložnost med vratnicama ponudil Matevžu Skoku in Urhu Kastelicu, zaigral pa bo tudi organizator igre Staš Skube.

Slovenija bo odločilni tekmi za preboj na Hrvaško odigrala čez dobra dva meseca. Najprej bo 14. junija gostovala v Švici, čez tri dni pa bo v koprski Bonifiki gostila Portugalsko. Po treh odigranih tekmah je v skupini 5 v najboljšem položaju Nemčija, ki je zbrala maksimalnih šest točk, Slovenija in Portugalska jih imata po tri, Švica pa je brez točk.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike